Heel af en toe schrijf ik over nieuwe stukken speelgoed. Zo verzamel ik Tsum-tsums, probeerde ik houten speelgoed van SeBIO uit en kom ik in de klas dagelijks in contact met speelgoed. Een guilty pleasure die daarbij hoort is het bekijken van speelgoed en vooral het unboxen van blindboxes. Toen ik zag dat deze Num Noms in België te koop waren, ging ik enkele halen. Gewoon voor de fun.


Blindboxen zijn in Amerika helemaal hip, maar hier lijken ze minder in de smaak te vallen. Een blindbox is een doosje waar een surprise in zit. Normaal kan je een hele collectie opbouwen met de inhoud ervan, net zoals bij de Num Noms. Bijzonder aan deze Num Noms is dat de box eigenlijk een yoghurtpotje is. Je kan ofwel een lipgloss of stempel krijgen. Ik hoopte vooral op stempels omdat ik deze nog makkelijk kan gebruiken in de klas. 


Het eerste wat je krijgt in het potje is een checklist. Wat zijn er veel Num Noms om te verzamelen. Vooral de pannenkoekjes en sushi vallen bij mij in de smaak, dus het is duimen om daarvan eentje te krijgen. Er is ook een enorme variatie in geurtjes/smaken en stempels.


En dan komt de blindbag uit de box... Spannend.


Uit mijn eerste box kwam er een zeldzaam exemplaar uit. Deze is doorzichtig en ruikt naar zoete marshmellow. Eronder zit een stempel met een ijsje. Score! Het stempelgedeelde zit onder een rubberen katje dat je er makkelijk af kunt nemen. Je kan de kat erop laten zitten of -duh- eraf laten.


In de tweede box zit een schattig konijntje met een zoete geur. De geur neigt wel meer naar plastic dan naar 'lekker'. Eronder zit een lipglossje met een komkommer geur. De lipgloss heeft geen gewelde textuur, hij is vrij dik, maar is wel ideaal voor kindervingertjes.


En dan de laatste, mijn favoriet van de drie, is een glazed apple in de vorm van een beertje. Het beertje ruikt naar warme suiker en het lipglossje ruikt precies hetzelfde.


Ik ben erg fan van deze blindboxes en hoop dat er meer soorten naar de winkels komen. Niet enkel de Num Noms, dus... Deze zijn ideaal als klein cadeautje op tafel bij een verjaardagsfeestje, extraatje voor de schoen of voor die hard verzamelaars. Ik zal het bij deze drie houden, maar als ik veel geld had (en helaas) wilde ik ze allemaal gewoon voor de heb. 

Bart Smit
Num Noms - € 3,99-