Wat ging het jaar snel. Het kende haar ups en downs, maar als het over nieuwe producten ontdekken gaat vooral ups. Ik laat daarom de meest favoriete make-up en verzorgingsproducten van 2016 zien. Dat 2017 opnieuw een jaar met ontzettend veel nieuwtjes wordt!


Primer / Urban Decay Primer Potion - De meest gebruikte primer om onder een oogschaduw te zetten. Deze zorgt ervoor dat de ooglook langer blijft zitten en de hele dag blijft stralen.

Face primer / Smashbox primer - Net als voor de ogen heeft het gezicht ook een goede basis nodig. Deze zal te koop zijn bij ICI PARIS XL.

Concealer / Catrice liquid camouflage 010 - Deze concealer heeft een fijne substantie, past goed bij mijn huidskleur en blendt goed uit. Hij duwde zelfs mijn favoriete concealer die ik drie jaar lang als grote favoriet had aan de kant.

Oogschaduw / The Balm meet matte trimony - De liefde voor paletten bleef dit jaar. Een grote favoriet was het meet matte trimony palet.

Eyeliner / Dr Hauschka eyeliner liquid black - Een intens zwarte liner die vegan, biologisch en natuurlijk is.

Wenkbrauwen / Catrice eyebrow kit - Een budgetvriendelijk product dat lang op de wenkbrauwen blijft zitten, een mooie natuurlijke kleur zorgt en erg fijn is in gebruik.

Blush / Hourglass blush Mood Exposure - Mijn eerste high-end blush in mijn collectie en meteen een kleur die ik elke dag gebruik. 

Highlighter / Anastasia Beverly Hills Moon Child - Een high-end palet waar ik meteen op verliefd werd. Het is prijzig, maar de kwaliteit van de highlighter toont een groot verschil met mijn goedkopere soorten.

Contour / Essence My Favourite Tauping - Deze contour kleur is eigenlijk een oogschaduw. Gezien deze mat is en een koele ondertoon heeft, bleek deze ideaal om het gezicht vorm te geven.

Lipstick / MAC Faux - Een echt gehypete kleur dit jaar, dus het was nodig om hem even te leren waarderen. Gezien de kleur bij heel wat looks en voor elke gelegenheid past, werd het snel een grote favoriet. Hij is ook het meest gedragen dit jaar.

Lip fluid / PUPA I'm matt lip fluid 013 - De lip fluids overheersten dit jaar en ook PUPA kon niet achter blijven. Deze natuurlijke kleur is aan de iets donkere kant, maar past toch perfect bij mijn lichte huidje. Hij blijft ook mooi zitten en voelt aangenaam op de lippen.

Fixing spray / Urban Decay De-slick setting spray - Make-up kan je langer laten stralen door achteraf een setting spray te gebruiken. Het werkt ook verfrissend.

Kwasten / Boozyshop rosé golden brushes - Deze kwasten zijn naast hun betaalbaarheid ook enorm kwalitatief. En ook nog eens instagram proof!


Gezichtscrème / Origins Ginzing Energy boosting - Een dagcrème die intens hydrateert, heerlijk naar verse appelsienen ruikt en makkelijk in de huid trekt. Momenteel is mijn tweede potje onderweg.

Oogcrème / Erborian Yuza sorbet - Onder mijn ogen is het altijd aan de droge kant, dus is een extra hydtraterend product mooi meegenomen. Dat doet deze perfect in combinatie met de Origins gezichtscrème.

Make-up remover / Nivea micellaire doekjes 3 in 1 - Deze doekjes zijn niet enkel om oogmake-up te verwijderen, maar passen ook voor het gezicht en meer. Ze zijn ook erg vriendelijk voor de huid.

Body lotion / Dermalex bodylotion - Deze hydrateert mijn droge huid enorm en ruikt nog eens super lekker ook!

Scheren / Avoyd Bikini Bliss - Met dit product zijn er geen irritaties meer na het scheren.

Droogshampoo / Batiste blush - Deze droogshampoo zorgt ervoor dat dof haar weer gaat stralen. Ik gebruikte deze niet enkel tussen de wasbeurten door, maar ook om extra volume te creëren.

Shampoo & Conditioner / Nivea Hairmilk - Deze producten dragen de heerlijke Nivea geur en maken mijn haar lekker zacht. Ik doe ook heel lang met deze flacons.

Mondhygiëne / Oral-B Braun Genius 9000 - Ik gebruikte altijd een gewone tandenborstel en was niks anders gewend. Toen ik deze Oral-B tandenborstel mocht uitproberen, merkte ik dat mijn tanden heel wat frisser aanvoelden.

Parfum / Yves Rocher Quelques notes d'amour - Al jaren zweer ik bij dit parfum en nog steeds heeft geen enkele andere deze van zijn troon gestoten.

Wat waren jouw favoriete producten in 2016?