Over nog geen weekje mogen we weer samen tafelen. Naast de nodige voorbereidingen voor het eten en de drank is het ook nodig om de feesttafel van de nodige gezelligheid te voorzien. Daarom schotel ik jullie deze keer graag een eenvoudige doe-het-zelf voor die meteen voor sfeer en een goed gevulde tafel zorgt.


Deze blogpost kwam tot stand i.s.m.


Benodigdheden
Lange takken
Deco spuitlak wit top coverage mat helderwit 400 ml

Stap 1 - Verzamel de mooiste takken in het lokale park of bosje. Je kiest zelf hoeveel takken je in het werk gebruikt. Hoe meer takken je hebt, hoe groter en dikker het stuk.

Stap 2 - Schuur de takken goed en laat ze daarna rusten op een droge plaats. Soms ziet een tak er droog uit, maar door in de natuur op de grond te liggen, zuigt het water op. Dat water moet volledig verdwenen zijn.


Stap 3 - Verf de takken in een gewenst kleurtje. Laat ze daarna drogen.

Tip - Gebruik een doek als bescherming. 
Deze kan je daarna opplooien en opnieuw gebruiken voor een volgende klus.


Stap 4 - Schik te takken naar wens. Je kan bij deze stap ook de takken vastmaken met wat touw of ijzerdraad.


Stap 5 - Wikkel de slinger rond de takken en ga helemaal los met kerstballen. Je kiest zelf welke kleuren je gebruikt, hoe je deze schikt, enzovoort.


En daarna is het de beurt om de tafel te schikken. Gezien ik gebruik maakte van koele kleuren en vintage kerstballen, zorgde ik ervoor dat de tafel daarmee in harmonie stond. Om af te werken strooide ik wat sneeuwvlokken op lege plekjes. Dat zorgt voor een meer gevulde uitstraling, zonder bombastisch over te komen.


Less is more, maar met Kerstmis mag je deze uitspraak volledig overboord gooien. Deze DIY kan niet alleen op de tafel, maar kan je ook op de open haard, commode of andere plaats laten pronken. Het enige wat nu nog mist zijn de nodige knabbels, wat kaarsjes en het volk om het volledig af te maken!

Hoe maak jij het gezellig met Kerstmis?