Ik herinner mij nog de eerste keer dat ik naar de bioscoop ging. Toen was ik nog maar een scheetje groot en kwam Disney uit met haar nieuwste film: Belle en het Beest. Nu zoveel jaren later mag ik opnieuw naar de bioscoop, deze keer naar de avant première, om de live action versie te gaan bewonderen. Een hele eer en daarom deel ik heel graag mijn eerste indruk met jullie!We keren terug naar een provinciaals dorpje waar de knappe Belle met haar vader in een piepklein huisje woont. Belle is voor op haar tijd en wordt daarom heel gek bekeken door dorpsgenoten. Welk meisje is zo zelfstandig, vernieuwend en toont interesse voor literatuur? Gaston, de bink waar iedereen als een blok voor valt, ziet Belle helemaal zitten, wil met haar trouwen en wil meteen een huisvrouwtje van haar maken. Het plot verandert wanneer haar vader vertrekt naar de jaarmarkt om er zijn nieuwste creatie voor te stellen. Hij raakt verloren in het diepe bos tijdens de tocht en belandt zo in een verlaten kasteel. Al snel komt hij erachter dat hij niet alleen is en op de bewoners (Het beest/prins, werklieden...) van het kasteel een vloek rust. Belle, die intussen erg bezorgd is door zijn lange afwezigheid, snelt hem achterna met alle sprookjesachtige gevolgen vandien, want alleen zij is in staat om de prins van het kasteel te laten inzien wat schoonheid echt betekent.

Als je een totaal nieuw verhaal verwacht, zit je op het verkeerde pad. Doorheen de hele film komen scenes terug die we eerder zagen in de tekenfilm uit 1991. Persoonlijk stoorde mij dat niet en genoot ik vooral van de flashbacks die ik kreeg vanuit de kindertijd, Naast de bekende scenes zijn hier en daar nieuwe stukken toegevoegd waar je meer informatie krijgt over bepaalde personages. Hierdoor wordt het verhaal als echt ervaren en kan je volop met hen meeleven. Zo krijgt Lefou bijvoorbeeld een heel bijzonder trekje toegewezen, maar als je precies wilt weten waarover ik het heb, raad ik aan om de film zelf te gaan bekijken. Het verhaal werd opnieuw een musical en liet de cast volop zingen: Emma Watson (Belle), Dan Stevens (prins), Luke Evans (Gaston), Ewan McGregor (Lumière), Ian McKellen (Pendule), Emma Thompson (Mrs Potts)... Een grote aanrader voor Disney lovers, dus Be My Guest & snel naar de film!

Beauty and the Beast
Vanaf 22 maart in de bioscoop