maandag 6 maart 2017

Kzie me graag | Waarom jezelf graag zien zo belangrijk is

Meermaals per dag komen er bezoekers langs om mijn melige hersenspinsels te lezen. Dan heb ik het niet over mijn reviews, maar over mijn uitspattingen, mijn mening over iets. Omdat doorheen de laatste weken het onderwerp 'jezelf graag zien' meermaals aan bod kwam, leek het mij ideaal om dat als stof te gebruiken.


"Ge zou beter wat minder dagdromen."
Creativiteit is iets waar ik uren kan over doorgaan. Wat is creativiteit anyway? Voor de ene is het mooi kunnen tekenen, knutselen, ergens goed in zijn ... maar het gaat veel verder dan dat. Creatief denken, een andere oplossingsmethode bedenken dan wat de meesten zouden voorschotelen, vernieuwend zijn, durven, ondernemen... Als de creativiteit gekoppeld staat met het graag zien van jezelf wordt het pas echt interessant. Je durft iets doen met de creativiteit en daarna komt nog een stapje verder om die creativiteit te delen met de wereld. Vaak zie ik personen steken bij dat laatste stukje. Ze kunnen iets heel goed, maar zijn zo bescheiden en bang om af te gaan dat ze besluiten om het maar niet te doen. Dat is erg jammer, want hun unieke zelf kan echt betekenis hebben voor de wereld. Stel je maar eens voor dat je van je stukje creativiteit je job kunt maken.

"Amai die is echt vol van zichzelf."
België is zo bescheiden. O, zo bescheiden! Als je durft even op te scheppen met wat je goed kunt, ben je al snel de dikkenek van de groep. Bescheidenheid siert blijkbaar, maar waarom zou je niet trots op jezelf mogen zijn als je iets hebt bereikt?

"Waarom zou ik mijn benen scheren? Ik heb toch geen lief!"
We hadden al een gezellige avond achter de rug toen een vriendin van mij volgende woorden eruit floepte: "Waarom zou ik mijn benen scheren? Ik heb toch geen lief!" Ik reageerde nogal snel met: "Waarom zou je dat voor je lief doen? Je moet ze scheren omdat jij er mooi wil uitzien voor jezelf." Ze gaf me deels gelijk en al snel ging het gesprek verder over andere kwaaltjes bij het single zijn. Nog dagen lang heb ik nagedacht over haar uitspraak en gezien ik er nu over schrijf, houdt het mij nog steeds bezig. Heeft het punt van hygiëne, make-up... en om daar nog verder in te gaan: hobby's, talenten... volledig te maken met indruk maken op een ander?

Ik zie wel meerdere personen versmelten met elkaar als ze eenmaal the one hebben gevonden. Ze laten hun vriendengroep stikken, geven hun hobby op, versmallen hun visie ... om de ander te plezieren. Erg mooi allemaal de liefde, maar is het echt nodig om jezelf daar helemaal voor te veranderen? Was het niet zo dat de persoon die je graag ziet van je houdt omdat jij bent wie je bent?  En ook al wordt er in het begin de toon gezet dat niets of niemand je zal veranderen, vallen de meeste personen in die goede oude kuil. En dan tot slot rond dit onderwerp: "Hoe kan jij jezelf 100% geven in een relatie als je jezelf nog niet eens graag ziet?"

't Is eruit. Jezelf graag zien is niet altijd even makkelijk, maar ik voel dat als je het onder de knie hebt je zoveel gelukkiger bent. Het is oké om jezelf te belonen -ja, al is het maar een vet stuk chocolade-, jezelf te zeggen dat je goed bezig bent, eens toe te geven dat je iets fout hebt gedaan, eens durven op uw bakkes te gaan... Ook op vlak van schoonheidsideaal is het belangrijk om jezelf graag te zien. Er wordt zoveel voorgekauwd dat we vergeten dat we in onze uniekheid allemaal wel iets moois hebben. En nee... het is inderdaad vervelend dat we niet allemaal 's werelds langste benen hebben, maar kort zien ze er ook best schattig uit. - Ik spreek voor mijzelf.

Zie jij jezelf graag en aan wat merk je dit?
© Laupropos | All rights reserved.