Hallootjes langverwachte paasvakantie! Voor velen is het een tijd van reizen, ontspannen, maar voor mij is het meer een tijd waar ik eindelijk mijn creatieve uitspattingen kan uitwerken. Ik loop al een tijdje rond met het idee om droge quotes op een mok te schilderen. Het werd een namiddagje precisiewerk, maar bezorgde toch een origineel en uniek resultaat. Ik laat jullie even zie hoe ik aan de slag ging.Een paar jaar terug beschilderde ik een mok met het bijzondere personage Nijntje. Een zeer plezierig project dat ik nog steeds in mijn kamer heb staan als balpen bakje. Toen ging ik vrij ondoordacht en met de losse pols aan de slag, maar deze keer ging ik de georganiseerde toer op - Blijkbaar zijn we nu ouder en wijzer. Ik zocht naar grappige quotes, met een persoonlijke toets, en plaatste deze onder een mooi lettertype in een WORD document. Mijn eerste poging tot kalligrafie is niet geheel geslaagd, maar hé... oefening baart kunst!

Er bestaan bijzondere porselein stiftjes, maar ik besloot met mijn oude Action mokken verf aan de slag te gaan (speciaal voor keramiek). Gezien de verf nogal streperig aanbrengt, was het nodig om verschillende lagen aan te brengen. Nog een goede tip is om een heel dun kwastje te gebruiken met synthetische haren om zo precies mogelijk te werken. Toen ik tevreden was over het resultaat liet ik de mokken 24h drogen om daarna 25 minuten in de oven te zetten. Et voila!


Het duurde niet lang voor mijn vrienden de mokken opmerkten en er zelf ook eentje wilden. Begrijpelijk, want wie wil er nu geen bijzondere gepersonaliseerde mok hebben?

Action
Beschilder je eigen mok - €1,49 (per set!)

Voel jij die creatieve kriebel al opkomen?