Nog steeds ben ik in de ban van waterverf en alles wat ermee te maken heeft. Het ontspant en zorgt voor een creatieve roes. Na een zoektocht voor het perfecte wenskaartje besloot ik de boeg om te gooien en mijn waterverf project verder door te trekken. Het is immers een stuk fijner om een handgemaakt kaartje dan een standaard exemplaar uit de winkel te geven.


De waterverf en bijbehorende spullen zijn absoluut niet duur. Zo kocht ik mijn penselen bij ACTION gezien je daar alle soorten en maten kunt vinden. Ik ervaar persoonlijk niet echt een verschil bij de dure en goedkope kwasten. Ze zijn even makkelijk proper te maken en hebben de nodige stevigheid/zachtheid om een degelijk werkje te maken. Het stevige papier is aquarel papier koop ik in De Schleiper in Kortrijk. Een winkel waar ik uren in kan vertoeven, maar waar er helaas erg weinig van bestaan in België. - Ik weet meteen wat te vragen voor Sinterklaas: "Meer Schleipers a.u.b."


De verf zelf koop ik bij AVA en is van het merk Pelican. Het is een goedkopere soort waterverf, maar wel ideaal voor wat ik wil bekomen. Stiekem zet ik wel wat geld aan de kant om eens een professionele waterverf doos aan te schaffen, maar dat is iets voor later. Voor nu heb ik veel plezier aan mijn 'oude' verfdozen.Deze Do It Yourself is zo eenvoudig dat ik er niet zo heel veel woordjes aan kan wijden. Je neemt het aquarel papier en knipt het in de vorm van een wenskaartje. Ik gebruikte een oud wenskaartje om meteen de juiste afmetingen te hebben. De nadruk ligt hier op een bloementhema, maar ook nu ben je volledig vrij. Bovenstaand filmpje toont hoe ik te werk ga. Speel met kleuren, met water en ga volledig los. Dat is net zo leuk aan het creëren, je bent je eigen creatieve baas. Niets moet, alles mag en alles is mooi als jij het mooi vindt.

Maak jij jouw wenskaartjes zelf?