Het is altijd een klein feestje als er een pakketje van Le Petit Marseillais binnen rolt in de brievenbus. De producten ruiken keer op keer verrassend lekker en gaan helemaal mee met de flow van de site. Ik weet niet wat het is, maar het heeft iets schattigs en lief over zich. Zo heeft het merk twee nieuwe producten gelanceerd met de naam 'kleine geluksmomentjes' (p'tits bonheurs) en onmiddellijke hydratatie.


Les P'tits Bonheurs 
Le Petit Marseillais vertelt het volgende over haar kleine geluksmomentjes: "Het is belangrijk om jezelf iedere dag te trakteren op kleine momenten van goed humeur. Daarom heeft Le Petit Marseillais de 'geluksmomenten' ontwikkeld, een collectie extra zachte douchecrèmes en -gels. "

Ik begin met de melding dat deze doucheproducten allemaal zacht zijn van structuur en een zachte geur afgeven. Het heeft iets weg van een romig geurtje, vermengd met de geuren van hun titel/naam. Doorheen de dag blijf je de producten ruiken op de huid en zorgen ze  -voor mijn heel droge huidje- voor wat extra hydratatie.


Ma Pause Coco-ning - Vergelijkbaar met een crème-achtige kokosnoot en een vleugje vanille (?). Het doet mij eerlijk gezegd denken aan een zoetig dessertje met kokosnoot snippers in verwerkt.
Au Pays du Miel & une nuit - De honing overheerst meteen in dit geurtje. 
Ma Vie en Rose - Deze gel bevat de geur van roosjes. Een zoetig smeuïg romantisch geurtje.

Absorption Immediate
Deze sprays zijn ideaal voor extreem droge huidjes -joehoe, hallo! Hierzo!-. Het zorgt ervoor dat de huid ongeveer 24 uur lang comfortabel aanvoelt. Ik kan intussen vertellen dat het daadwerkelijk zo is. Geen 24 uur, maar toch een werkdag lang. Zo gebruikte ik het product na een douchebeurt, want water en haarproducten durven mijn huid wel eens uit te drogen. Ook na een scheerbeurt ging ik nog eens over met deze absorption immediate en dat kon mijn huidje enorm waarderen. Mocht het "dank u wel" kunnen zeggen, had dat het zeker en vast gedaan.


Er zijn drie geurtjes ter beschikking die niet kleven aan de huid en meteen hydraterend aanvoelen na het sprayen. Het is belangrijk om de spuit ongeveer 20 cm van de huid weg te houden tijdens het sprayen en het product gelijkmatig te verdelen. De substantie zelf is waterig/zacht, maar hierdoor dringt het wel heel snel in de huid.

Rose Petal floral water - Een zoetig geurtje met rozen erin verwerkt. Deze is voor de droge huid.
Sweet almond - Zoete amandelen voor de extreem droge huid.
Orange Blossom - Sinaasappelbloesem -tevens mijn favoriete geur van de drie- voor de extreem droge huid.


Deze producten zijn te koop bij de drogist en supermarkten.