In HEMA kan je veel schattigheid vinden en prachtige decoratie voor in huis, maar naast dat en tompoesjes kan je er ook make-up vinden. Gezien ik vooral op het lifestyle gedeelte inga, denk maar aan het back to school artikel, besloot ik eens een mega beauty review te maken met oogschaduw, lipolie, contour en meer.Eye shadow pencil
Deze potloden zijn zacht en bevatten een subtiele glans. Ze zijn zo veelzijdig dat je ze voor meerdere doeleinden kunt gebruiken: als basis, als eyeliner, als kleur op de waterlijn, als highlighter, als wenkbrauwpotlood... De stuctuur van het product is creamy, dus moet je er voorzichtig mee omspringen en zacht aanpakken. Dat betekent dat je niet hard mag duwen op het potlood en regelmatig moet bijslijpen voor een scherpe punt. Gezien het zo zacht is, is er ook de mogelijkheid om het te vervagen met de vingers. Ideaal voor een snel ooglookje als je niet meteen oogschaduw bij de hand hebt.

Ik merkte wel op dat de potloden niet ideaal zijn om strakke lijntjes mee te trekken gezien ze zo dik zijn en een dikke punt hebben. Zelf verhielp ik dat door een fijn eyeliner kwastje ertegenaan te duwen en zo een lijntje te trekken. Leuk om te weten is dat HEMA zich voor de besherming van het regenwoud inzet en daarom het hout en papier voor de artikelen voorzien van het FSC®-keurmerk voor verantwoord bosbeheer.

15 Honey - 16 beach - 10 olive - 04 sea - 01 stars - 02 cloud


Alle potloden bevatten intens pigment, maar kunnen zoals vooraf vermeld ook uitgevaagd worden. Dat kan met een make-up penseel met synthetische haren, maar ook vingers werken daarvoor perfect zoals eerder verteld.


Oogschaduw metallic
Ik vind het absoluut geen probleem dat de metallic trend weer in is. Het begon wel heel eentonig te worden met alle matte kleurtjes op de ogen, lippen, wagen... Nu telt de glans (licht een droevige herfstdag meteen op). Ook de oogschaduw doosjes kregen een kleine update. Zo staat het HEMA logo vooraan waardoor je de minimalistische uitstraling krijgt dat het product duurder doet lijken dan het uiteindelijk is. In totaal bevat deze oogschaduw collectie 18 kleurtjes, maar zelf probeer ik er vier voor jullie uit.


Sand 04 - Dit matte zandkleurtje is ideaal om een ooglook op te lichten. Ik gebruikte deze zelf om mijn jeukbeenderen extra te belichten op een natuurlijke manier. Dit kleurtje heeft qua pigmentatie enorm veel weg van steel 14 en coffee 02. Het is daardoor ideaal om harde lijntjes te vervagen.


Steel 14 - Een koel kleurtje met een grijs-groenig-blauwe kleur. Deze gebruikte ik vooral op de onderste wimperrand en de buitenste ooghoeken om diepte te creëren. 


Coffee 02 - Deze taupe kleur doet mij niet meteen aan koffie denken, maar eerder aan ... tja taupe? Deze is ideaal op het ooglid, maar kan ook als overgankleur in de oogplooi gezet worden. Hij vervaagt heel makkelijk en bevat iets minder pigment waardoor hij ideaal is voor subtiel dagelijks kleurtje of blend kleurtje.


Copper 09 - Deze metallic oogschaduw zorgde meteen voor een wham in your face pigment. Een mooi kleurtje tijdens de herfst en erg fijn in combinatie met voorgaande kleuren. Ik merkte ook op dat het een ideaal kleurtje is voor personen met blauwe/groene ogen, want zo komt de oogkleur nog meer tot haar recht.

sand 04 - steel 14 - coffee 02 - copper 09

Contour & bronzer
Het grote verschil tussen contour en bronzer zit hem in de kleur en het shapen. Zo wordt contour gebruikt om een gezicht vorm te geven: te verlichten en te verdiepen. Zo kan je bijvoorbeeld een rond gezicht smaller doen lijken, een dikke neus versmallen door schaduweffecten, enzovoort. Bronzer dient eerder om een gezicht wat op te warmen en leven in te blazen. Zo zal je zien dat contour eerder een grijze toon heeft, terwijl bronzer warm is.

Bronzing powder 01 - contouring face powder cold 02

Contouring Face Powder cold 02
Contour dient om het gezicht vorm te geven, accenten te leggen en dieptes te vormen. Dit product is verkrijgbaar in twee tinten, maar zelf heb ik de 02 cold versie. Een lichte pigmentatie voor een natuurlijk effect en ook de blendbaarheid is top. Ook hier is vervagen de sleutel tot mooie make-up, want het moet er zo natuurlijk mogelijk uitzien met uitgeblende lijnen.


Face & body bronzing powder 01
Tijdens de herfst durft de zon wel nog eens branden tussen de wolken door, maar we kunnen het ook een beetje helpen door bronspoeder te gebruiken. Deze bronzing poeder heeft een bijbehorende limited edition kwast voor betere applicatie, maar een grote kwast werkt ook ideaal om het gezicht op een natuurlijke manier op te warmen. Eigenlijk mag je deze vooral aanbrengen op plaatsen waar de zon op het gezicht en lichaam schijnt, maar ook lichtere plekjes op het lichaam kunnen bijgewerkt worden als je niet egaal gebruind bent. Ik wilde ook even wijzen op de hoeveelheid van de pan want deze bevat maar liefst 18 gram product en is daardoor lekker groot.


Beautifying lip oil
Een zeer origineel product zijn deze lip oils met een sheer (= doorschijnend) kleurtje. Door het wisselende weer verdienen de lippen extra aandacht en met deze producten gaat dat prima. Het is immers nog niet steenkoud, maar toch wil je hen een handje verder op weg helpen. Het dragen ervan kan je vergelijken met het opbrengen van een gloss. Ze ruiken/smaken allebei naar amandel bij het aanbrengen.

peach 01 - pink 02

Glitter topcoat
Deze glitter topcoat bevat kleurtjes die aan de herfst doen denken: geel, goud, oranje... Het is mogelijk om deze boven een kleur nagellak te dragen, maar als ik heel eerlijk ben dan moet ik zeggen dat ik hem gewoon los op mijn nagels droeg. Dat geef meteen een feestelijk effect waarvan ik houd. 

Ik gebruikte alle producten in dit artikel in een 'one brand tutorial'. 


Er is geen enkel product in dit mega review waarvan ik denk: 'neen, dat is het totaal niet'. Elk heeft zijn eigen unieke aanbreng methode, dus als je daar wat moeite in steekt werken alle producten meer dan prima. Intussen zit de contour kit, lipproducten en de kleur copper 09 dicht binnen handbereik omdat ik ze erg kan waarderen. Prachtige producten voor de komende herfst, dus deze raad ik persoonlijk het meeste aan.

Oogschaduw potlood - € 3,00-
Mono eyeshadow - € 4,25-
Contouring face powder - € 7-
Face & body bronzer - € 7-
Beautifying lip oil - € 5,50-
Topcoat - € 3,50-