vrijdag 20 oktober 2017

Alpro For Professionals, Or Coffee & plantaardige producten

Een uitnodiging krijgen voor een gezellige avond vol met alles wat met koffie te maken heeft sla ik zeker niet af. Zo was ik vorige week te gast bij Or Coffee in Gent en mocht ik meekijken hoe verschillende barrista’s het tegen elkaar opnamen. Met een kopje koffie erbij, natuurlijk.Eerst en vooral wil ik een woordje kwijt over de locatie van het event.  De Oude Dokken werden een tijdje terug nieuw leven in geblazen en werden helemaal gerenoveerd. Een stukje Gent waarvan ik eigenlijk niet wist dat het bestond, maar ik zeker nog zal naar terugkeren. Je kan er gezellig shoppen, uit eten of een vieruurtje versieren bij -rara- Or Coffee waar de wedstrijd doorging. 


Koffiekunst creëren op basis van plantaardige producten is allesbehalve een makkelijke klus, maar twaalf barrista's waagden zich toch aan de uitdaging. Dit deden ze door via een trekking een hart, roset of tulpje te maken. De smaakjes die ze gebruikten verschilden per ronde: kokosnoot, amandel of soja. De jury had de handen vol om de mooiste creaties eruit te pikken. Ze hielden rekening met contrast, symmetrie, egaal microschuim, originaliteit en algemene indruk.


Nadat heel wat barrista's afvielen bleven uiteindelijk drie sterke kandidaten over. Toch was het Alexia Barbé die met de prijs naar huis ging. Zij kreeg een Colab ticket in handen dat in Belfast doorgaat. Nogmaals proficiat, Alexia!


De toon werd meteen gezet, want bij thuiskomst bestelden we meteen een eigen volautomatische espressomachine om latte art te oefenen. Ik kreeg ook de nieuwe almond smaak mee naar huis, dus hiervan mogen jullie later zeker meer over lezen. Nog een hobby erbij, maar wel eentje met opnieuw een creatieve toets.

Foto's eigendom van Latte Art Throwdown
© Laupropos | All rights reserved.