Waar vind je in godsnaam (zonder al te veel tijd te verliezen) het perfecte cadeautje voor een bepaald type persoon? Ik herinner mij dat ik een paar jaar terug een lijst met 23 cadeautjes voor onder de kerstboom maakte, maar toch kan je de zoektocht naar een cadeautje makkelijker maken door na te denken wat de persoon in kwestie graag doet, welke hobby's hij/zij heeft, enzovoort.


Het cadeau voor de reiziger
Iemand die graag reist, houdt op zijn minst een lijstje bij met de plaatsen waar hij/zij naartoe is gegaan. Het perfecte cadeau voor de reiziger zou er dus eentje zijn waar dat makkelijk kan gebeuren. Daarom net dat wereldkaarten om af te prikken ideaal zijn. Zo kan je op zoek naar het land waar de ‘reiziger’ veel naartoe gaat of kan je voor een wereldkaart gaan. Ook voor reizende kindjes zijn er bijzondere landkaarten op de markt te vinden.


Het cadeau voor de beauty
Al eens gedacht om een bon voor een openbare spa te geven? Het geeft een open en vrije ervaring en is pure verwennerij. Een ideaal adresje daarvoor is Thermae Boetfort dat een prachtige inkleding heeft door haar rijke geschiedenis en de aanwezigheid van een kasteel. Als kers op de taart is het krijgen van een massage in een oase van rust een mooi meenemertje. 


Het cadeau voor de koffie- of thee drinker
Sommigen kunnen genieten van een kopje koffie na een harde dag werken. Voor hen is het ideale cadeau een bijzonder zakje koffiebonen of een onderonsje van vernieuwende theesmaken.


Het cadeau voor de familie lover
Denken we nu spontaan aan onze ouders en/''of grootouders? Wat is er nog mooier dan een foto van het gezin op een canvas gedrukt. Eigenlijk kan je vandaag de dag een foto op diverse materialen drukken, dus waarom geen foto op hout?

Welke types ken jij nog?