Detoxen is een term die je steeds vaker hoort, maar wat is het eigenlijk? Heel wat producten beweren een ontgiftende werking te hebben en schrijven al snel het detox label op hun verpakking. Lombardia heeft verschillende theesoorten in het gamma waaronder een Detox Love versie. Tijd om die teatox eens op de proef te slurpen, ofzoiets.


De perfectie wijst aan dat we elke dag gelukkig naar ons werk moeten gaan, gezond koken/eten, de kinderen en partner grootste aandacht geven, een strak lijf hebben, maar soms willen we liever op de bank neerploffen met een goede zak chips voor een uurtje me-time. Een detox thee is een extraatje dat niet lang duurt en een boost geeft doorheen de dag. Detox thee is niet alleen gezond en lekker, maar zorgt er ook voor dat ongezonde frisdranken links blijven liggen. Thee drinken (gewone thee) bewees al eerder in studies dat de bloeddruk verlaagt wordt, energie en gewicht in balans blijft. De 'detox' in thee hangt af van de ingrediënten die erin zitten die een laxerend effect hebben. Zo is het niet de bedoeling dat je dagelijks een detox theetje drinkt, maar één of twee keer per week.

De thee die ik uitprobeer is er eentje met kurkuma, ananas en gember. Een originele mix van smaakjes met vruchten en kruiden van biologische afkomst. Ook een leuk weetje is dat Detox Love van Lombardia een creatie is van Alain Indria. Hij kookt onder andere gezond voor Sting, Moby en heel wat BV's en BN'ers.


De thee maken is even simpel als een andere thee. Door een heel zakje te gebruiken creëer je een sterke smaak, terwijl door een half zakje mild wordt bekomen. Het is nodig om goed te roeren wat zorgt voor een schuimlaagje en het verdwijnen van poederstukjes. De thee kan zowel koud als warm gedronken worden.


Hoe de thee smaakt? Dat zullen jullie moeten beslissen. Door de ananast, kukuma, gember en citroen ontstaat een fruit- en kruidencappuccino, bron van vezels die voor een verkwikkend gevoel zorgt. Een bijzondere smaak waaraan ik even moest wennen, want kurkuma en gember is iets wat ik niet vaak in een thee tegenkom. Lombardia heeft naast deze detox ook nog ginger (versterkend/verwarmend), energy (stimuleren/vitaliteit), sleepy love en nog veel meer in het gamma.

Detox Love