Ben je al helemaal in de lentesfeer of krijg je die winterblues niet helemaal uit je lijf? Toen ik bezig was met het aanpassen van accessoires leek het mij zo normaal dat ik mij begon af te vragen of andere personen het op dezelfde manier doen. Zo heb ik vijf rituelen die ik altijd toepas wanneer het lente wordt.


Bloemen
Bloemen en lente zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De lente staat immers voor nieuw leven, groei, kleur na de sombere dagen, enzovoort. Heel wat bloemenwinkels pronken met de mooiste boeketjes, al dan niet in Paasthema, maar ook grootwarenhuizen hebben budgetvriendelijke bloemen. Mijn grote favoriet zijn webhops met boeketten waarmee ik mijzelf (en een paar andere personen) al in de bloemetjes zette.

Paaseitjes
Deze week kwam er op het nieuws dat er nog nooit zoveel soorten Paaseitjes te koop waren. Als snoepkont vind ik de komst van zoveel smaken absoluut niet erg en sloeg ik al verschillende soorten in. Anti-zoetekauwen kunnen ook echte eieren koken, versieren en deze tentoon stellen op de eettafel. Wedden dat ze niet lang zullen blijven liggen?

Gezellige lampjes
Het appartement waar ik nu woon, kocht ik deels omdat er heel veel ramen in zitten. De hoeveelheid licht die doorheen de kamers scheen, maakte mij oprecht gelukkig, dus probeer ik dat natuurlijke licht zo lang mogelijk te behouden. Nu de dagen langer worden, blijft het licht langer schijnen, dus blijven mijn rolluiken langer omhoog. Een groot, fel licht is iets overdreven om aan te leggen, maar subtiele binnenverlichting daarentegen, hierbij denk ik bijvoorbeeld aan een design tafellamp van lampen24, zorgt voor sfeer. Wanneer het begint te schemeren steek ik zo'n klein lampje aan waardoor ik de luiken zo lang mogelijk open kan laten waardoor ik zo lang mogelijk kan genieten van het buitenleven.
Tip - Het omgekeerde is ook van toepassing, want gezien er buiten langer licht is, blijven we langer buiten zitten. Hier en daar een buitenlampje doet wonderen om de avond zo gezellig mogelijk te houden. Boekje erbij, gezellig bijpraten met personen die je graag ziet of gewoon genieten van de bloeiende natuur. 

Vervang donkere kleuren door lichte kleuren
De lente brengt vrolijke kleuren met zich mee, maar door die kleuren naar binnen te halen, haal je de lente pas echt in huis. Zo verving ik mijn donkergroene kussens door mijn lichtblauwe, verdwenen mijn donkere accessoires en werden zwaardere geuren vervangen door lichte. Geur, kleur, klank... zijn allemaal onderdelen die een gevoel met zich meebrengen.
Tip - Ook stofjes zorgen voor een bepaalde vibe. Denk maar aan flanel in de winter en het katoen in de zomer!

Groen, groener, groenst
En alweer halen we wat er buiten leeft naar binnen. Zo kan je makkelijk een plantenhoekje maken of lekkere kruiden aankopen die naast de geur ook nog eens handig zijn bij het koken. Voor wie geen tuin heeft een ideale oplossing. Personen met een tuin (en met groene vingers) kunnen natuurlijk ook beginnen met het kweken van eigen groenten. Een mooie hobby en eentje die je mag voorschotelen aan het gezin.
Tip - Laat de kinderen gerust meehelpen met het kweken van groenten. Ze leren verzorgen, begrijpen waar een groente/fruit vandaan komt, krijgen een goede werkhouding, dragen zorg voor de natuur en nog zoveel meer!

Wat doet jou denken aan de lente?