Welkom in het Belgenlandje, Søstrene Grene! De winkel opende pas de deuren in Antwerpen en lucky me was aanwezig bij de opening ervan. De winkel zit vol met elegantie met een Scandinavische en vrouwelijke uitstraling. We wandelen samen naar binnen...


Søstrene Grene leerde ik voor het eerst kennen tijdens een bezoekje aan Amsterdam. De winkel is makkelijk te vinden in de winkelstraat en werd meteen een grote favoriet. Jammer genoeg kon ik de favoriet niet heel vaak bezoeken, gezien hij wel heel ver van huis was. Met de opening van de nieuwe winkel in Antwerpen komt daar gelukkig verandering in. Het verhaal van Søstrene Grene begon in 1973. De gezusters Anna en Clara Grene wilden het alledaagse leven mooier en anders maken. De constante wissel van het assortiment zorgt ervoor dat je bij elk bezoek iets anders tegenkomt: cadeaupapier, keukenwaar, speelgoed... De kleine details maken niet alleen het leven mooier, maar is ook nog eens erg betaalbaar.

De winkel is te vinden in de stadsfeestzaal in Antwerpen. De feestzaal kan je makkelijk binnenwandelen vanaf de Meir, maar ook aan de achterkant is er een ingang te vinden.


Woonaccessoires (groot en klein)


Søstrene Grene werkt met enkele waarden die je doorheen de winkel tegen komt: plezier, esthetiek, wisselend assortiment, aanbiedingen, creatief en 'hygge' (warm, tevreden, leuk ... in elke omstandigheid).

Knutselen en creativiteit


Gezellige feestjes

Kleine knabbels, thee, koffie...

We kregen een goodiebag mee, maar konden ook al naar hartenlust shoppen. Gezien de avond goed gevuld zat met events kon ik niet heel lang blijven, maar ik ben erg gelukkig met wat ik kon grijpen. Ik ging voor cadeaupapier, een Instagram-waardige schaar, een etui voor mijn penselen en een melkkannetje. De rest van de producten zat in de goodiebag en zijn stuk voor stuk pure gezelligheid. Ze kregen allemaal al een gepast plaatsje in onze stek.


En of we tevreden moeten zijn met de komst van Søstrene Grene. De winkel zit vol met leuke, betaalbare hebbedingetjes die het interieur gezelligheid inblazen. Niet enkel interieurliefhebbers, maar ook creatieve zielen of personen die graag in de keuken vertoeven, vinden er hun ding. En het leukste van allemaal: we hoeven niet zo ver meer te reizen om de winkel te bezoeken. Meer van dat doorheen België, graag?

Søstrene Grene
Hopland 31 Antwerpen (stadsfeestzaal)