Een enthousiast sprongetje toen ik de nieuwe limited edition van Yves Rocher in de bus kreeg. Een lijn die meteen aan zomer en vakanties doet denken, dus ideaal om met mijn gebloemd exotisch gebloemde jurk foto's te maken. De toon waar we al zo lang naar verlangen werd meteen gezet.


De Maracuja (Portugees voor passievrucht) lijn bestaat uit producten voor douche & lichaam, parfum, nagels, bronzers en lipkleuren. In dit review kan je enkele producten vinden uit de collectie.
Douche & lichaam: hydraterende gel, bodyscrub, bad- en douchegel (400ml en 200ml)
Parfum: Eau de toilette 100ml en haarparfum
Nagellak: Vert tropical, corail pop en or ensolleité
Bronzer: Duo poeder zonnige teint hâle moyen en hâle foncé
Lipkleur: glossy lip orange sanguine, rouge pourpre en rouge vif.


Duo Poeder zonnige teint collector's item in Hâle Foncé
Bronzer zorgt ervoor dat je kleur in het gezicht krijgt. Je brengt het aan op plaatsen waar de zon makkelijk weerkaatst: de neus, bovenkant wangen, schouders, enzovoort. Zelf durf ik het snel over een contour aan te brengen zodat de grijze ondertoon van dat product warmer wordt. Het duo poeder doet prima zijn werk daarvoor. Heel tof zijn de tropische prints die in het product staan die meteen voor een zomers gevoel zorgen - Wie ligt nu niet graag onder een palmboom, duh!

Gezien deze bronzer uit twee kleuren bestaat, is het mogelijk om de kleuren apart te gebruiken. Dat kan je doen door een kleinere kwast te hanteren. Zelf gebruikte ik de kleuren samen gezien het kleurverschil niet zo heel groot is. Na het aanbrengen komt de geur van monoi naar boven omdat het verrijkt is met extract van de Tiarébloem. Een kleine exotische toets die heel aangenaam is en eigenlijk in alle producten van de lijn terug komt.


Bodyscrub
Scrubben zorgt ervoor dat de dode huidcellen worden verwijderd, de huid gaat glanzen en zachter aanvoelt. Twee tot vier keer per maand scrubben is voldoende en stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen/doorbloeding. Door de huid te scrubben tijdens warmere maandag kan je egaler bruinen. De bodyscrub heeft dezelfde geur als die van de eau de toilette die later aan bod komt. 


Door de gemberolie blijft de huid later gehydrateerd en het product zelf laat een fruitig geurtje achter. Fijn aan de scrubdeeltjes is dat ze erg klein zijn. Hierdoor had ik minder last van rode vlekken na het aanbrengen, wat ideaal is voor gevoelige huidjes. Hoewel de rode plekjes natuurlijk niet helemaal wegbleven. 


Eau de toilette
Een lichtere versie van een parfum en daarom lichter om op te brengen tijdens warmere dagen. Dit parfum zorgt niet alleen voor een lekker geurtje, maar ook voor wat verfrissing. Steeds opnieuw komt het geurtje met passievrucht en gember terug, dus mocht geen eau de toilette ontbreken. Doordat de geur wat lichter is, vervaagt hij wel sneller. Doorheen de dag sprayen is de boodschap.


Glossy Lip pen
Elke collectie komt Yves Rocher terug met haar beroemde lip pennen. Niet dat we dat erg vinden, want tijdens warmere dagen gaan mijn lippen extra opdrogen. De lip pennen zorgen voor extra hydratatie, dragen veel pigment zonder te overdrijven. Eerder een product die je overdag zou aanbrengen zodat je tussendoor makkelijk kunt eten, drinken, zonnebaden...


Rouge vifOrange sanguine


Rouge pourpre

Zonder flits

Met flits
Bronzer - Rouge vif, Orange sanguine, Rouge pourpre

Nagellak
Ik was enorm verrast door deze nagellakjes in positieve zin. Gezien ze best goedkoop zijn, mag je niet echt extreme wonderen verwachten, maar deze lakjes dekten zo goed & bleven geruime tijd zitten. Voor mijn werk zien mijn handen af: ze zien water, krijgen te maken met verf... dus slijt de meeste nagellak er snel af. Na een weekje begonnen deze lakjes af te bladderen, dus dat valt reuze-goed mee. Het aanbrengen ging ook heel vlot. Na één laagje had ik al voldoende dekking. Voor een perfecte dekking is twee nog beter.


De kwasten zijn dun en zijn ideaal voor het correct aanbrengen van de nagellak. De substantie van de lak is zoals het zou moeten zijn: niet te dik en niet te dun. Na één laagje had ik al een mooi, gedekt resultaat.

Or ensoleillé - corail pop


Yves Rocher deed het weer. De tropische sfeer die momenteel heerst tussen kledij tot make-up werd volledig in de nieuwe collectie gegoten. Vooral van de nagellakjes die goed dekken en de lip pennen ben ik grote fan. Ze passen helemaal bij de zomerse vibes en dragen een aangenaam geurtje waar passievrucht en gember de baas zijn. Toen ik de site van Yves Rocher afschuimde, merkte ik op dat er momenteel heel wat van de collectie in promotie staat. Nu of nooit, dus!

Duo poeder zonnige teint - € 25,90-
Bodyscrub - € 4,95-
Eau de toilette - € 32,00-
Glossy Lip pen - € 13,90-
Nagellak Or ensoleillé, corail pop - € 5,90-