Tijdens het weekend was het voor mij doorwerken, maar toen ik een berichtje kreeg met de vraag of ik niet mee wilde gaan zwemmen, wilde ik dat maar al te graag. Ze zouden langsrijden waardoor ik ongeveer vijf minuten de tijd had om alle nodige spullen bijeen te grabbelen. Zo zat mijn tas vol met een reeks mooie producten zonder daarbij te overdrijven/onnodige gadgets mee te nemen. Ik vond het reekje zo mooi, dat er wel een artikel van moest online komen.

Gezien de strandtas ook mijn handtas is van het moment zitten er een aantal standaard dingen in: portemonnee, telefoon en sleutels. Het lijkt het mij redelijk dat ik ze niet helemaal meer beschrijf of fotografeer, maar ze zitten dus degelijk wel in de tas. Hoe betalen we anders voor een ijsje of maken we een leuke foto om meteen op social media te delen?

Strandtas - Ja... duh. Deze standaard strandtas kocht ik bij Primark, pimpte ik door mijn naam te plaatsen, waardoor hij een erg persoonlijke toets heeft gekregen. Een volledig stappenplan vind je bij: een persoonlijke strandtas in twee stappen.

Zonnebril - Een zonnebril is niet enkel een modeaccessoire, want het zorgt er vooral voor dat UV-straling de ogen niet bereikt. Je ogen worden niet gehinderd door het overmatige licht terwijl je werkt, rijdt of in de zon ligt.

Handdoek (middelmatige grootte) - Een tussenslag voor de handdoek gezien hij niet te groot mag zijn om mee te nemen en niet te klein om te gebruiken. Hij moet praktisch en tegelijk compact zijn. Het is mogelijk om meerdere handdoekjes mee te nemen, maar omdat het zo snel moest gaan, gooide ik maar één exemplaar in de tas.

Bikini - Deze bikini is de comfortabelste in de geschiedenis van mijn persoonlijke bikinicollectie.  Zo comfortabel zelfs dat ik tijdens de lentepoets al mijn andere exemplaren heb weggedaan om deze uit de Doutzen Summer collectie van vorig jaar te houden. Het grabbelen naar een bikini ging dus extra vlot.

Zonnebrandcrème - Hier had ik wat meer moeite mee. Niet omdat ik geen zonnebrandcrème heb, maar omdat ze overal verspreid staan op plekken waar ik vaak aanwezig ben: de klas, verspreid over verschillende handtassen, auto... om op die manier altijd eentje bij de hand te hebben. Thuis stond er nog één exemplaar van Vichy met SPF 30, de Idéal Soleil. Niet het meest ideale getal voor een bleekhuidje zoals ik, maar ik moest het er maar mee doen. Hij bleek (woordspeling) goed zijn werk te doen.


Verfrissende spray - Iets wat standaard zit in de tas, dus waar ik ook geen tijd voor verloor. Deze Eau Thermale spray van Uriage kent haar oorsprong in de Franse Alpen. Het water heeft een genezende, hydraterende en een verfrissende functie.

Lippenbalsem - Droog weer zorgt voor droge lippen. Ik heb intussen al honderden balsems geprobeerd en gereviewed, maar geen enkele werkt volgens mij zo goed als die van Carmex.

Knabbels - Een knabbeltje voor onderweg of voor op het strand. Een gouden tip hierbij is om alles in een opnieuw te gebruiken hard doosje te stoppen zodat het fruit niet geplet wordt tussen de andere spullen in de tas.

Facial cleansing wipes - Make-up doekjes om naar het strand te gaan? Yes! Ik had een beetje mascara op, niet waterproof natuurlijk, dus moest ik vooraf snel mijn make-up wegvegen. Uit het water komen als een verlepte panda is immers niet de bedoeling. Dit zijn Kruidvat Natures cleansing wipes.

Haarkam - Ik moet twee dingen bekennen waarvan ik niet weet welke de ergste is: de lila kleurige tangle teezer is eigenlijk van mijn vriend. 2. Mijn eigen kam was zo bedolven onder het vele blonde haar dat ik besloot rap die van mijn vriend te stelen. Hoe dan ook: een kam is essentieel na het zwemmen als je haar snel nestels heeft.


De dag was gevuld met veel liefde, vriendschap en strandzitten. Uiteindelijk ben ik niet vaak in het water geweest, maar was het vooral pootje baden. Ook mijn mijn Vlaamse medebloggers hebben  een leuk artikel voor jullie klaar met een zomers tintje. Deze artikels zijn allemaal tegelijk online gegaan, dus mijn middagje is alvast gevuld met leesvoer vol zonnestraaltjes. Ik plaats hun linkjes hier:
- Beautytreasures (Steffi)
Nymphette (Marijke)
Latanie (Natalie)
Ellen Is my name (Ellen)
A Beauty to rock (Griet)

Wat steek jij in je beach bag als het snel moet gaan?