De Originals producten van Kruidvat zijn voor jullie vast geen nieuws meer. Het gaat om natuurlijke producten in een eenvoudig jasje die betaalbaar zijn. Nu ging Kruidvat nog een stapje verder met het originals idee. Zo brengen ze een kit uit met één natuurlijk product waarmee je pure elementen kunt toevoegen. Iets waar zowel DIY- als beautyhartjes sneller van beginnen slaan.Het basisproduct van de kit is een bodycream met kokosolie. Dit is de basis van alle verdere producten die je ermee maakt, dus de geur van kokos blijft toch overheersen. Zelf vind ik dat geen probleem, maar ik kan geloven dat personen die niet van kokos houden hier beter vanaf blijven. Kokosolie voedt de huid, werkt antibacterieel, legt een beschermende laag, enzovoort. Een mooie basis om nog meer natuurlijke producten aan toe te voegen. Op de verpakking staan verschillende receptjes waardoor je een verfrissend, hydraterend, voedend, scrubbend of feel-good effect kunt verkrijgen.Honing - extra hydratatie is het recept die ik in dit review uitprobeer. Helemaal onderaan in de doos zit een mengschaal en spateltje. Ik deed wat kokosolie in het schaaltje en deed ongeveer de helft van die hoeveelheid honing in. Goed roeren met de spatel en klaar! Easy!


TIP - Laat het mengsel niet staan na het maken ervan, maar gebruik het direct. Zo blijven de producten vers en krijg je de beste resultaten.

Zoals het op de verpakking stond, smeerde ik het royaal op mijn armen en handen (waar ik momenteel het meeste last heb van droogheid) en ging ik flink stilzitten in de zetel. Toen ik het na een 10 tal minuten afspoelde met warm water bleef er een zacht en licht plakkerig gevoel over. Niet extreem hydraterend, maar voor mijn huid toch wel een verademing. Het leukste aan alles vond ik toch dat er niet veel inhoud van de bodycrème verdween waardoor je heel zuinig kunt werken. Door de natuurlijke producten die erin verwerkt worden, die jij er zelf in steekt, weet je wat erin zit en welk effect het zal hebben op de huid. Back to basic, maar op een heel toffe manier. Natuurlijk hoef je niet per sè de recepten op de verpakking te volgen, maar kan je ook aan de slag met etherische oliën, bessen en meer.


#DIY kit - €4,99-