Best gek, maar als personen mijn woonst binnen stappen, vertellen ze al snel dat het gezellig aanvoelt. Hetzelfde gebeurde laatst toen een collega de klas binnenstapte, dus blijkbaar is 'gezellig' een onderdeel waar ik veel waarde aan hecht. Het welkom voelen, de huiselijke sfeer, de zorg... die in het interieur heerst als het ware. Best moeilijk om dit in vijf stappen te beschrijven, maar ik probeer het toch.


Warme tinten en behang
Een tweetal jaar terug ging de inkleding van onze stek van start. Dat gebeurde heel vlot gezien ik heel goed wist welke kant ik op wilde: gezellig, lichtrijke omgeving, natuurlijke elementen en makkelijk te onderhouden. Alle kamers kregen niet zomaar een kleurtje toegewezen, maar werden zorgvuldig afgewerkt met vliesbehang en een warme tint bruin. Ook een accentmuur zorgt voor gezelligheid, textuur en leven door de vele prints. Durf verder te denken dan de woon- of kinderkamer, want ook in de keuken, badkamer en zelfs het toilet zou behang van Gamma niet misstaan. Zo zag ik eerder in een tijdschrift dat een toilet letterlijk verbloemd werd met gekleurd vliesbehang met groene palmbladeren erop gedrukt. Gewaagd, maar -oh- zo mooi!

Verzorgd interieur
Het liefst steek ik zo veel mogelijk prullaria in een kast zodat het niet stoort in het interieur. Natuurlijk zijn er lampjes, kurkborden, planten... die de woonst opvullen op een gezellig manier, maar rommel wordt -kuch, normaal- zo snel mogelijk opgeruimd. Ook probeer ik niet te veel overbodige dingen aan te schaffen, dus komt de quote: "Less is more" weer de kop opsteken.

Meegaan met seizoenen
Sommigen veranderen hun interieur nooit, maar zelf ga ik mee met de seizoenen. Groots hoeft het niet te zijn, want vaak zit het gezellige in kleine, onopvallende details. Zo maak ik tijdens de herfst een schilderij van een pompoen, schaf ik nieuwe kussens aan met een bloemenprint tijdens de lente, enzovoort.

Wat zijn jullie tips voor een gezellig huis?