Het jaar loopt op haar einde en mogelijk is dit het laatste artikel van 2018. Dit jaar was er eentje van verandering... helemaal niet erg natuurlijk. Het was hoog nodig tijd voor een nieuwe wind doorheen de blog, de content en manier van artikels regelen. Op 't gemak, vanuit het hart... Dan presenteer ik nu de favoriete producten van deze winter en mogelijk zien jullie een paar stuks terug komen uit eerdere favorieten artikels. Even achterom kijken naar 2018.


Old, but gold
Anastasia Beverly Hills Moonchild - Heel toevallig kwam ik deze tegen tijdens het shoppingtripje naar Lille. Mamalief trakteerde mij op dit palet en het werd meteen mijn eerste high-end highlighter. Als grote budget lover moet ik toegeven dat de kwaliteit van dit product een stuk hoger ligt dan ik gewend ben. De kleuren zijn intens gepigmenteerd, prachtig glimmend en blendbaar op een natuurlijke manier. Daarbij kan je de kleuren nog eens mengen tot je een gewenst resultaat bekomt. Anastasia Beverly Hills is te koop (in kleine hoeveelheden) bij Sephora.

Lierac - Dagelijks gebruik om mijn make-up eraf te halen en mijn huid te verfrissen/ een boost te geven. Typerend voor deze lijn is dat ze een dubbele reiniging geven. Zo wordt het huidoppervlak gereinigd door de make-up te verwijderen en er nog eens over gegaan met een reinigende schuim om alles af te spoelen. Hierdoor ontstaat een totale reiniging van zowel het huidoppervlak als de diepere huid (talg, dode huidcellen...).

Hourglass blush Mood Exposure - Mijn eerste high-end blush in mijn collectie en meteen een kleur die bij heel wat looks past. Helaas niet makkelijk te koop, dus ik prijs mij verwend.

Origins GinZing Energy-boosting moisturizer - Eentje waarvan ik al veel potjes heb versleten en ik nog steeds niet beu ben. Mijn huid slurpt dit product op en achteraf voel ik een heerlijke hydratatie. De geur is ook erg fijn, want dit product ruikt naar verse sinaasappel.

Solinotes parfum - Het Solinotes concept, waarbij parfums hun originele geur dragen en met elkaar gemengd kunnen worden, was voor mij niet nieuw dit jaar. Toch zijn twee van de gekregen geuren de meest favoriete geuren van het jaar geworden: vanille (ruikt naar pudding) en tiaré (tiarébloem). De geurtjes ruiken lekker, overheersen niet en blijven ongeveer een half dagje goed zitten.


Catrice Eye Brow Set 010 - Het is al enkele jaren dat Vera Camilla staat te zwaaien met haar favoriete wenkbrauw setje. Ze vindt de poeder perfect passen bij blondines en makkelijk te mixen met elkaar. De kleur past heel goed bij blondjes door de grijswaarde in zich dat matcht bij lichte huidtypes. De kleur is intens gepigmenteerd, maar komt toch natuurlijk over op de wenkbrauwen. Naast twee kleuren zit er ook nog een mini spoolie, pincet en wenkbrauw penseel in.

Catrice liquid liner - Help... ik weet niet meer hoeveel van deze liquid liners de revue passeerden. Deze liner blijft perfect zitten op mijn vettige oogleden en is pik-pik zwart. Niet slecht voor een budget liner.

Ontdekking van 't jaar
Lottie London Slay All Day longwear matte liquid lipstick (9) - Een budgetvriendelijk liquid lipstick die lang op de lippen zit, een mooie en natuurlijke kleur op de lippen achterlaat en je niet voelt zitten. Ik weet zeker dat er in 2019 veel meer exemplaren zullen volgen.

Urban Decay Beached bronzer - Een grote pan waardoor je met een dikke fluffy kwast makkelijk bij het product kan. De natuurlijke kleur brengt zo makkelijk aan dat je in twee seconden al een sunkissed look kan maken. Toch werd het product vooral gebruikt om te contouren. Het warmt het gezicht op en zorgt voor een mooie aflijning.

Urban Decay Born To Run palette - Een palette met gewaagde kleuren, maar wel een mix waardoor je uit je eigen comfort zone durft te stappen. Zo maakte ik een naturelle look schoonmama en maakte ik het geheel speelser door onder haar ogen een blauw-vervaagde lijn te plaatsen. Of ging ik eens voor roze op het ooglid in plaats van bruin. Meteen heel wat kleuren bij de hand, dus nam ik het heel graag mee om niet alleen mijzelf, maar ook anderen mee op te maken. 

Urban Decay all nighter long lasting makeup setting spray, Cherry scented - Al jaren gebruik ik een setting spray van Urban Decay, dus dat er een nieuw exemplaar op de markt kwam, maakte mij alleen maar enthousiast. Deze werkt even goed als de voorgaande, is wel iets natter, en draagt de geur van heerlijke kersjes.

Essence Insta-care lipstick - Een lippenstift met een verzorgend kantje en dus ideaal voor personen met broze lippen. Deze dekt goed en voelt net iets lichter aan dan een gewone lipstick. Het is ook een kleurtje dat heel goed past bij de herfst, dus droeg ik het daardoor erg vaak. Je kon het al eerder zien in de nieuwe producten Essence najaar '18 video.

Batiste Nude droogshampoo - Ik heb altijd wel een droogshampoo van dit merk in huis en deze keer probeerde ik de Nude variant uit. Het verschil met de voorgaande is dat deze niet echt een overheersende geur bevat. Verder zorgt hij ervoor dat het haar weer gaat stralen en volume krijgt. Ideaal voor tijdens een drukke week wanneer dof haar een boost moet krijgen.

MAC Cosmetics Studio waterweight foundation - Dit jaar durfde ik eindelijk eens een MAC winkel binnen te stappen om te vragen naar de perfecte kleur voor mijn huid. Een vriendelijke verkoopster hielp mij verder en vertelde dat mijn huid het best de waterweight foundation zou verdragen. Een beetje doorkijkbaar, maar daardoor ontstaat een egaal en tegelijk natuurlijk effect.

Urban Decay 24/7 Glide on eye pencil - Een pikzwart potlood dat ook nog eens op de waterlijn blijft zitten. Fan!

The body shop body butter - Elk jaar heb ik wel een favoriete geur van The body Shop. Deze keer is dat de vanilla geur uit de kerstlijn. De andere geuren heb ik ook in mijn bezit en worden vooral gebruikt bij nood aan afwisseling. Ze hydrateren en blijven heel lang ruiken na het aanbrengen.

Essence Essence I need a miracle Mascara - Een mascara waarvan ik laatst een tweede tube heb gekocht gezien de eerste op was. Deze separeert de wimpers, verlengen ze zichtbaar en maken ze pikzwart.

Essence camouflage matt concealer - Deze konden jullie al terugzien in een easy peasy everyday make-up look en eigenlijk is deze niet uit het bakje verdwenen. Het gaat om een budget product, maar toch heeft deze heel veel product in zich, werkt hij zuinig en dekt hij ontzettend goed. Hetzelfde geldt voor de insta liquid foundation van het merk.


Dit waren ze dan: de toppertjes uit 2018. Ik sta alvast te popelen om heel wat nieuwe goodies te ontdekken in het nieuwe jaar die mogelijk nog vele jaren grote favoriet zullen zijn. Ze zijn schaars, die goedjes, maar ze bestaan zeker. 

Intussen wens ik jullie alle geluk, veel liefde, een goede gezondheid ... misschien niet origineel, maar als die dingen snor zitten, wordt het jaar reuzegoed. Geniet ervan en hopelijk mag ik je in 2019 opnieuw verwelkomen op www.laupropos.be!