Eén van de meest enthousiast-makende merken die erbij is gekomen in de schappen van Kruidvat, want Make-up Revoultion bevat naast heel wat pareltjes ook nog eens budgetvriendelijke producten. I heart makeup, I heart revolution, Make-up Revolution, Revolution... het is uiteindelijk één pot nat, maar nog steeds de moeite om jullie nog eens te laten zien. Deze vier producten die ik laatst in handen kreeg, bijvoorbeeld.


I heart Revolution Choc Mint mini eyeshadow palette
Ook voor wie niet van chocolade houdt, kan dit een prachtig palette zijn. Na een viertal grote chocolate palettes te hebben, was het eens tijd voor een kleintje. Na wat research zag ik dat er in totaal vier kleine paletten te verkrijgen zijn: chocolate orange (oranje toetsen), mint chocolate (bruin en turqoise tinten), rose gold (roze tinten) en nudes (geel en oranje tinten). Stiekem zijn ze heel vergelijkbaar en behoren ze tot de categorie natuurlijk ogende oogschaduw. Elk palette bevat 8 oogschaduws waarvan zes 1.2 gram en twee 1.5 gram. De buitenkant van de oogschaduw weerspiegelt de binnenkant: smeltende chocolade met een groene mintkleur.


De meeste kleuren in dit palette zijn neutraal, met een turqoise kleurtje dat er vlot bovenuit steekt. Er zijn vier matte kleuren en vier shimmers wat zorgt voor een fijne balans en de kans om veel verschillende looks te maken. Uitstekende kwaliteit en een fijne kleurenkeuze. Ik sta wel niet te popelen om meer van deze mini paletten aan te schaffen omdat ze erg gelijkaardig zijn qua kleurtonen.

Al deze swatches werden met één veeg gemaakt en gefotografeerd zonder flits.

Revolution skin kiss, ice kiss
Het product komt wit over in de pan, maar eenmaal geswatcht komt een gouden glans tevoorschijn.  De witte waas blijft nog wel zichtbaar, maar dan in combinatie met een glans. De highlighter zit in een grote verpakking, dus bevat veel product. Dat komt omdat het kan dienen voor zowel het lichaam als voor het gezicht waardoor niet enkel het gezicht, maar ook het sleutelbeen, de benen... extra in de make-up (verf) gezet worden tijdens een avondje uit. Met een grote kwast in het product draaien, is niet echt een probleem. Zelf gebruik ik nog het liefst highlighter op een meer subtiele manier en plaats ik het op de jeukbeenderen, neus en neusbrug.


Het product is makkelijk op te bouwen en kan zowel droog als nat aangebracht worden naargelang de intensiteit die je wilt. Scroll door om een swatch te zien van dit product (zonder flits).


Revolution SophX Cake
In totaal heeft Revolution 3 lipsticks (Cake, Fudge en Syrup) in de SophX lijn. 'Soph' is een YouTuber die een samenwerking in de wacht sleepte met het Revolution merk. Hier ontstonden deze lipsticks van en ook nog een palette (die ik niet verder bespreek). De verpakking van het product gaat mee met de rose trend en heeft een crèmekleurige huls. Ook het gebruik ervan ligt fijn in de hand.


De lipstick ziet er dan wel mat uit op deze foto's, hij is het zeker niet. Het heeft eerder iets weg van crème, satijn... waardoor het nooit helemaal opdroogt. Dit heeft haar voor- en nadelen, maar vooral een voordeel voor droge huidjes: je lippen gaan er niet van barsten. Hierdoor is het wel nodig om hem doorheen de dag een paar keer opnieuw aan te brengen. Een draagbaar kleurtje dat niet heel erg opvallend is en daardoor bij elke gelegenheid wel past.

Highlighter Ice kiss - lipstick cake

I heart revolution fixing spray
Fixing sprays zijn heerlijk om een make-up look helemaal af te werken. Ze zorgen ervoor dat make-up langer blijft zitten en zorgen voor een fris gevoel nadien. De spray vermeld ook dat hij ruikt naar komkommer, maar zelf vind ik dat best meevallen. Toen ik hem royaal op mijn hand uitprobeerde, bleef een soort frisse crèmige geur achter. Royaal, want de spray laat veel product los waardoor je snel een te nat gezicht hebt. Het beste is om het product in de lucht te sprayen en er dan galant door te lopen. Mocht komkommer toch niet helemaal je ding zijn dan zijn er ook nog volgende geuren: green tea, vanilla bean & coconut, Guava & rose en geurloos.


Ik maakte een look met de producten op de wijze waarop ik meestal mijn looks maak: natuurlijk, niet te veel kleuren uit het palette gebruiken, veel blenden... en lekker snel. Ik gebruikte ook nog een bronzer van een ander merk dat blijkbaar veel te oranje is voor mijn doen. - hé... 't is OK. Onder mijn ogen gebruikte ik de mint kleur, de highlighter bracht ik vooral aan op de jeukbeenderen en waar ik de lipstick aanbracht kunnen jullie vast wel raden.

Alle producten gebruikt op het gezicht


Over de grote lijn ben ik heel tevreden over de producten. Het enige waar ik minder fan van was, was de highlighter; vooral door de witte schijn die hij achterlaat, die niet heel past in combinatie met mijn witte huid. Het palette daarentegen kon mij wel bekoren door de pigmentatie, draagbaarheid, blendbaarheid... en is in combinatie met de lipstick en spray top.

I heart Revolution Choc Mint mini eyeshadow palette - € 6,99-
I Heart Revolution Green Tea Fixing Spray - € 5,99-
Revolution SophX Cake - € 4 ,95-
Makeup Revolution Skin Kiss Highlighter in Ice Kiss - € 7,49-