Hierbij gaat het meest random artikel ooit online, maar dit chocomelk receptje is zo lekker dat ik het gewoon moest delen met de wereld. Tijdens het rondwandelen in Kortrijk besloten we even binnen te stappen in een gezellige tea-room. Al snel viel ons oog op een bijzondere chocomelk die we na thuiskomst meteen zelf probeerden te maken. Het grootste goede nieuws: de kans is groot dat je alles al in huis hebt om 'm te maken.

Benodigdheden
Tas melk
Baileys likeur
Smeltbare chocolade callets (dessert)
Slagroom
Hagelslag, marshmallows... (voor afwerking)

Stap 1 -  Verhit de melk op een laag vuurtje of verhit het in een kopje in de microgolfoven.

Stap 2 -  Doe een scheutje Baileys in de melk.


Stap 3 -  Doe de chocolade callets in de melk en roer goed zodat er geen stukjes meer overblijven.


Stap 4 -  Werk af met een goede toef slagroom, marshmallows of hagelslag.

Tip - Als je dit serveert voor gasten is het leuk om de Baileys in de warme kop melk te doen en de chocolade in een klein kommetje te serveren. Dan kan de gast zelf kiezen hoeveel chocolade in de melk gaat.


Ja, Basically chocomelk met Baileys, maar dan met een beetje extra zorg door de verse chocolade en de afwerking met slagroom. Ik durf te wedden dat jullie er nog niet aan gedacht hadden om eens in plaats van een koffie, een chocomelk een volledig nieuwe twist te geven. Uiteraard is dit recept niet geschikt voor kinderen, maar door de alcohol weg te laten kunnen ze, samen met de familie, even hard genieten van het drankje. Santé!

Probeer jij dit 'receptje' uit?