Altijd een (mini euforisch) sprongetje als er een pakket van dit merk in de bus valt. The Body Shop verrast mij steeds weer met leuke originele geuren, een vegan-dierenproefvrij kantje en bijzondere limited editions. Het hek was al helemaal van de dam toen ik hoorde dat ze een heleboel van hun meest verkochte exemplaren zouden bundelen in twee paletten, een nieuwe bronzer uitbrachten en een mascara lanceerden. Enkele hiervan werden uitbundig door de testrommel gehaald.


Happy Go Lash Mascara
Als eerste hetgeen wat het oog meteen reikt: de verpakking. Deze heeft haar naam niet gestolen: 'Happy', want deze kleur in combinatie met bladeren zorgt meteen voor een happy vibe. De ingrediënten die in deze mascara werden gebruikt zijn voor 99% van natuurlijke oorsprong. Het werd verrijkt met biologische community trade-kokosolie uit Samoa en Community trade-bijenwas uit Kameroen. Dit beschermt de wimpers waardoor het ideaal is voor dagelijks gebruik, zorgt voor volle, lange, gescheiden wimpers en is veegvast.


De mascara doet zeker wat het belooft: zorgt voor gesepareerde wimpers, maakt ze voller en langer. Het viel mij op dat deze mascara opgebouwd kan worden, zo was het voor dagelijks gebruik  bijvoorbeeld genoeg om een likje aan te brengen, maar ging ik meerdere keren over mijn wimpers heen bij een avondlook. Verschillende lagen voor een verschillende uitkomst.


Own Your Naturals
De meest verkochte tinten uit het hele oogschaduwassortiment werden samengevoegd in twee veelzijdige, vegan oogschaduwpaletten: Own Your Naturals en Paint in Colour. Beide paletten bevatten 12 tinten die mooi bij elkaar passen.  De kleurrijke verpakkingen werden geïnspireerd op de vruchten en bladeren van de maroelaboom. Er werd meer van de boom toegevoegd gezien het poeder in de paletten werd verrijkt met Community Trade-marola-olie.

Weetje - Community Trade maroela-olie werd ingekocht bij de Eudafano Women’s Cooperative in Ondangwa in Namibië. The Body Shop is er trots op dat de handel met deze ondernemende Namibische vrouwen hen heeft geholpen hun eigen fabriek te bouwen, te investeren in vee, en schoolgeld te betalen voor hun kinderen. De handel heeft bovendien ontbossing voor veeteelt helpen voorkomen.


De warme basic tinten en middentonen van Own your naturals kunnen veel looks verdragen. Deze warme kleuren zorgen ervoor dat mijn blauwe ogen beter uitkomen, maar eigenlijk kunnen alle oogkleuren dit palette wel waarderen. De oogschaduw is goed gepigmenteerd en bevat 7 matte oogschaduws en 5 glanzende. De mix tussen felle, donkere voor de crease tot oplichtende kleuren zorgen voor een goede mix voor verschillende looks.


Al deze swatches werden gemaakt met één vingerveeg. Doorheen de week gebruikte ik verschillende kleuren om de proef op de som te nemen. Alle looks hadden een warme uitstraling, wat voor een alledaags draagbaar gevoel zorgde. De pigmenten zijn makkelijk te blenden -vergelijkbaar met de zachtheid van boter- en zijn daardoor heel eenvoudig in gebruik. In gebruik was er ook niet echt een verschil tussen de matte en shimmer kleuren - wat bij andere paletten soms wel het geval is. Ook leken kunnen heel goed overweg met dit palette: je kan hele mooie looks maken zonder al te veel moeite. Ik moest eigenlijk al veel moeite doen om het te laten mislukken.


Paint in Colour
De tinten van het Paint in Colour palette hebben een koele ondertoon en geven daardoor een koele uitstraling bij gebruik. Het lijkt misschien heel kleurrijk, mede dankzij haar naam, maar persoonlijk vind ik de enige pop-out kleur de turqoise oogschaduw. Ook hier is het palette verrijkt met verzorgende Community Trade-maroela-olie. Het palette bevat 12 tinten waarvan 5 matte en 7 shimmers.


Alle bovenstaande swatches werden gemaakt met één vingerveeg. Dezelfde boterachtige structuur keerde terug als in het voorgaande palette. De oogschaduw bouwt makkelijk op en blendt heel mooi tot een leuk resultaat. Er was wel één kleurtje waarmee ik wat moeite had: het turquoise. Deze bouwde niet echt mooi op en liet niet veel pigment achter. Ik zou kunnen vals spelen door een witte primer te gebruiken, maar ik besloot het voor het review toch niet te doen. Zoals vermeld had ik met de andere kleuren niet zoveel problemen en deden ze hun werk meer dan prima.


Wat ben ik fan van deze paletten en mascara. De combinatie van vrolijk roze, planten en goed werkende oogschaduw maakt mij heel blij. De warmere kleur kon mij wel iets beter bekoren dan de koele kleuren, maar dat is uiteraard persoonlijke voorkeur. De kleuren zijn de best verkochte exemplaren uit het hele The Body Shop assortiment, dus allemaal hebben ze wel wat uniek. Ook de mascara doet goed haar werk: maakt mooi zwart, separeert, maakt dikker..., dus deze nam ik er heel graag dagelijks bij. Een positieve kijk op deze happy vegan producten!


The Body Shop
Eye Palettes: Own Your Naturals en Paint In Colour - € 20
Happy Go Lash Mascara - € 14
Limited edition-Honey Bronze™ Universal Bronzing Balm - € 16