De combinatie blog-Instagram-Facebook lijkt de laatste tijd erg moeilijk. Ofwel ga ik helemaal los met het schrijven van artikels terwijl Instagram stil ligt, ofwel doe ik precies het omgekeerde. Goed... via Instagram en Facebook deel ik heel wat nieuws, maar natuurlijk mag ik mijn good 'ol reviews niet uit het oog verliezen. Zo kreeg ik laatst deze Scandal parfum van Jean Paul Gaultier in handen die niet enkel voor mooie foto's zorgt, maar ook een zeer aangenaam geurtje produceert.


Na de Scandal by Night release die in 2018 plaatsvond was het tijd voor iets nieuws: Scandal a Paris. Er zijn raakpunten met haar voorgangers zoals het bekende blik, de flacon, de vrouwelijkheid, de kleur, enzovoort. Ook hier werd de buitenkant afgewerkt met roos fluweel en metallic letters. Eigenlijk is de hele vormgeving een ode aan de vrouw van de kleur tot de vrouwenbenen met pumps.


Topnoten: peer
Hartnoten: jasmijn
Basisnoten: honing


De geur kan omschreven worden als zwoel, vrouwelijk, zoet.... Doordat er geen al te complexe formules gebruikt werden bij het creëren van de verschillende noten, ruik je de basis van zoete honing zeer goed. 's Morgens voor het werk sprayde ik royaal en tegen de middag was het parfum nog steeds goed te ruiken; tegen de avond vervliegt de geur een beetje, maar dan heeft hij al een harde dag doorstaan (met glans).


Het parfum stal ik graag uit tussen andere pronkstukken en zelfs het bekende roze blik kreeg er een plaatsje. Ook over de geur ben ik erg te spreken: hij ruikt zoetig lekker, vrouwelijk, zwoel en blijft heel lang zitten. Geen flacon om zomaar in de tas te gooien, maar eentje om trots uit te stallen. Gezien de geur lang blijft zitten heb je eigenlijk niet heel veel nodig om een dag door te komen, dus werkt hij zoet&zuinig.

Jean Paul Gaultier
Scandal a Paris (80ml) - € 94,94