"Mijn zomer gered." - Is veel gezegd, maar geef toe dat het een titel is waar jullie meteen jullie tanden in gezet hebben. Voor de vakantie had ik heel wat nieuwe producten om uit te proberen en dat is wat ik heb gedaan. De ene beviel mij meer dan de andere, sommigen hadden wat tijd nodig om in te burgeren en bepaalde gebruikte ik wekelijks.


Rituals Karma Self tanning body lotion
Personen die mij al lang volgen, weten dat mijn bleke huidje moeilijk tegen de zon kan en heel kwetsbaar is. Zo naderde een trouw en wilde ik graag iets bruiner zijn voor het feest, dus besloot ik naar de zonnebank te gaan. Na een drietal weken had ik door dat het niet zou werken (en eigenlijk ook iets te bang ben voor de bijwerkingen van de zonnebank), maar toen herinnerde ik mij dat deze Self tanning body lotion nog in de testbak lag. Na een goede scrubbeurt bracht ik het product royaal aan met een bijzondere handschoen en liet ik het even intrekken met een natuurlijk gebruind velletje tot gevolg na een drie-tot viertal uurtjes. Mensen schrokken vaak over het feit dat het om een selftanner ging, gezien het er zo natuurlijk uitzag en wilden meteen meer over het gebruikte product weten. De tan blijft ongeveer een weekje zitten, gaat weinig tot niet af op lakens en vervaagt vooral als je opnieuw gaat scrubben.


Weleda
Dit product gebruikte ik altijd in combinatie met de self tanner en werden daarom ook mijn meest gebruikte producten van de zomer. De Berken douchepeeling is een milde bio afbreekbare peeling die de huid zachter en gladder maakt. Makkelijk in gebruik gezien je gewoon wat op je hand moet doen en goed moet masseren in de huid. De geur van het product is fris en doet denken aan citroen en citrusvruchten.De summer garden shower is een milde douchecrème met biologische sesamolie. Ook hier is de geur fris door de ylang ylang, citroen en copaibahars. Vaak drogen doucheproducten mijn huid uit, maar deze deed dat allesbehalve; het voelde zelf zacht en soepel aan.


Bye Bugz
Extreem veel last van de muggen hebben we niet gehad, maar toch waren er een tweetal weken in de vakantie waar ik net niet opgegeten werd door die beestjes. De producten van Bye bugz lagen al langer te wachten om getest te worden en het leek er het perfecte moment voor. We beginnen bij de bangles die met behulp van een slow-release technologie de geur verspreiden. Het beschermt een oppervlak van 36O°, is waterbestendig en heeft effect tot 360 uur na het openen van de verpakking.The spray deet is vooral voor personen die een reisbestemming hebben naar landen met een risico op malaria, dengue, zika en gele koorts. Toch is dit product ook een sterk insect werend middel voor de huid en is bovendien geurloos, dus gebruikte ik hem gewoon thuis.


Louis Widmer After sun
Na zon komt... after sun. We kenden heel wat warme dagen die rijkelijk bevloeid werden met zonnecrème, maar ook 's avonds verzorgde ik mijn huid. Deze after sun van Louis Widmer werkte daar perfect voor. Ingrediënten als biostimulatoren bevatten aminozuren, allantoïne hydrateren de bovenste huidlagen van de epidermis. Vitame E neutraliseert de nadelige effecen van de vrije radicalen. Panthenol en Aloë Vera verzachten de geïrriteerde huid. Vitamine A verhoogt de bloeddoorstroming en normaliseert de keratinisatie en het hoge gehalte aan natuurlijke oliën maakt de huid weer soepel.


Klorane Nurtrition intense lait corps
Deze lichaamsmelk zorgde ervoor dat de zeer droge huid gehydrateerd bleef doorheen de hele zomer. Door de rijkdom van Capuacu werd de huid heel goed gevoed en werd er tegelijk een aangenaam melkachtig parfum vrijgelaten. Het product werd heel snel opgenomen in de huid zodat ik snel weer mijn kledij kon aantrekken om de dag te beginnen. De douchecrème is zeer vergelijkbaar met de werking van de bodycrème en is dus perfect in combinatie met elkaar.


Rituals Karma Self tanning body lotion - € 17,50-
Berken douchepeeling - € 9,99-
Summer Garden Shower - € 7,99-
Salty Blue Wave - € 12,90-
The spray - Deet 50% - € 12,90-
Louis Widmer After sun - € 11,60-
Klorane Nurtrition intense lait corps - € 7,53-