De kerstboom mag dan wel weg zijn; er is nog steeds genoeg tijd om kaarsen aan te steken en koffie te drinken met wat warme kaneelbroodjes. Gefopt... in deze DIY laat ik geen kookkunsten zien - want die heb ik niet -, maar leer ik jullie kaneelbroodjes-zeep maken met enkele eenvoudige benodigdheden (die jullie vast al in huis hebben).

Benodigdheden
Zeep (geurloos of met niet overheersende geur)
Mes (scherp! opgelet!)
Kommetje
Lepel
Zilverfolie
Kaneelpoeder
Klein potje met water
Penseel


Stap 1 - Snijd de zeep in kleine stukjes.

Stap 2 - Laat de zeep smelten. Dit kan au bain marie of in de magnetron.

Tip - Gebruik een oud potje en lepel. Gezien je met zeep werkt, is het mogelijk dat deze onbruikbaar zijn na de DIY.


Stap 3 - Smeer de gesmolten zeep uit op de zilverfolie in een rechthoekige vorm.

Stap 4 - Laat even hard worden.

Stap 5 - Als de zeep nog beweegbaar is (maar zeker niet meer vloeibaar), mag je de rol oprollen zoals je een sushi rol zou maken. Voorzichtig, want te harde stukjes breken snel af.

Stap 6 - Snijd de rol in twee of drie stukken.


Stap 7 - Doe een beetje water in een potje en een snuifje kaneel. Hiermee kan je de witte zeep een kleurtje geven zodat het meer kaneelachtig ruikt/eruit ziet.


Stap 8 - Meng kaneelpoeder met een ieniemienie beetje water. Zo krijg je een dikke brij kaneel die je op het rolletje mag schilderen. Volg hierbij de gleuf van het rolletje.


Stap 9 - Neem nog wat zeep en herhaal stap 1 en 2 om het te laten smelten. Dit kan je dan over de kaneelbroodjes laten drippen zodat het op echte vanillesaus lijkt.


Vanaf nu kunnen jullie smakelijk de handjes wassen. Pas op, dit ziet er echt uit, maar is totaal niet eetbaar. Leuk als cadeautje of als grappige toets in de badkamer. 

Happy DIY-ing!