Als wij onze tanden goed verzorgen, waarom zouden we dan niet hetzelfde doen voor onze hond? Nora is intussen oud genoeg om van Dentastix te proeven en was er al meteen fan van. Ze deed ook enorm haar best om mooi stil te zitten tijdens het nemen van de foto's wat hilarische beelden opleverde.Hoe herken je een hond met mond-en tandvleesproblemen?
- Slechte adem
- Bloedend tandvlees
- Mindere eetlust

Voordelen van Dentastix
- Vermindert tandsteenvorming tot 80%
- Reinigt moeilijk bereikbare tanden
- Bevordert gezond tandvlees
- Geen toegevoegde suikers
- 82 calorieën per stick

De twee soorten Dentastix die we mochten uitproberen is er eentje van 10-25kg en 25+ kg. Nora zit net tussen dat gewicht in, dus eigenlijk mag ze beide stix wel eten. Een echte voorkeur had ze niet, want beide soorten gingen vlot binnen. Het knabbelen duurt wel iets minder lang. In een minuutje tijd heeft ze hem al helemaal op gegeten, dus heeft ze er niet heel lang plezier aan. Een goede tip die ik kreeg in gesprek met andere personen is de stix in enkele stukjes breken zodat de hond iets langer plezier heeft. Het verschil in verpakking doet ook iets. De grote doos is handig omdat je meteen heel wat sticks hebt waardoor je een dagelijkse kuur kunt starten. De verpakking waarbij er drie exemplaren in zitten heeft dan weer het voordeel dat je kunt spreiden en het ook als extraatje kunt geven. Pedigree raad wel aan om dagelijks een momentje in te lassen om de sticks te geven.


Heel grote fan van de sticks, maar stiekem geef ik liever niet dagelijks eentje. Net zoals Nora af en toe op een bot mag knabbelen, een extraatje krijgt... zie ik ook deze sticks meer als dat kleine surprise extraatje. Dat ze er fan van is, is een feit. Ik mag een tiental kunsten vragen en nog zit ze geduldig haar best te doen om een exemplaar te krijgen. 

Pedigree
Dentastix Daily oral care (28 stuks, 25+ kg) - € 16,96-
Dentastix Daily oral care (3 stuks, 10-25kg) - € 2,50-