Intussen is Anne-Marie drie weekjes oud en proberen we nu een leefbaar ritme te zoeken tussen de flesjes, pampers, slaapmomentjes en raambezoekjes door. Om het raambezoekje af te maken, geven we graag een kleine traktatie - ook gekend als doopsuiker. Tijdens de zwangerschap kreeg ik volop de tijd om te bedenken hoe de doopsuikertjes leuk, maar toch budgetvriendelijke aan te pakken en dat vonden we al snel bij smartphoto.be.
De keuze om niet voor het traditionele harde snoepje te gaan als doopsuiker was snel gemaakt. Zelf vind ik doopsuikertjes wel mooi, maar ik eet ze amper op en laat ze meestal verstoffen in de vergetelheid. Daarom besloten we voor iets te gaan waar de mensen toch even genot van hebben: een kaarsje. Voor de kinderen uit de familie, vriendenkring... en de collega's zochten we nog naar iet apart en na even zoeken botsten we op de snoepjes van smartphoto.be. Zachte, hartvormige snoepjes in een eigen gemaakt jasje; het was meteen boenk-patat op waar we naar zochten. Ik maakte een variant op het originele kaartje, plaatste onze mini-me haar naam erop en bestelde er meteen een heleboel van.
Snoepzakjes lijkt niet het meest originele ideetje om als extraatje voor de kinderen uit de familie te geven, maar stiekem is het wel wat ikzelf graag zou krijgen (als grote snoepkont). We hadden de keuze uit verschillende kant en klare ontwerpen, en heel wat verschillende manieren (wikkels, doosjes, koekentrommels...), maar ook nu besloten we voor de lay-out van het geboortekaartje te gaan (met een kleine twist). Er is keuze uit twee soorten snoepjes: beertjes en zoete hartjes - en gezien de hartjes bij de kleuren van de ander gekozen spulletjes pasten, kozen we daarvoor.

Een drietal werkdagen na het plaatsen van de bestelling kwamen de snoepzakjes en bijbehorende snoepjes aan. Heel snel, dus hoefden we niet heel ruim vooraf alles in orde te maken. De snoepzakjes zelf moesten wel nog gevuld en in elkaar gestoken worden, maar gezien het zo eenvoudig was, hadden we al snel alles gemaakt dat we nodig hadden. Ook waren de snoepjes zo lekker -naar mijn mening- dat we af en toe eentje lieten vallen. Die konden we uiteraard niet meer in het zakje stoppen en moesten we wel zelf opeten. Zonde... -nomnom-

Mochten jullie nog op zoek zijn naar leuke spullen voor de geboorte zoals: kaartjes, doopsuiker, decoratie, babyborrel gadgets, cadeau's voor baby/meter/peter... dan verwijs ik graag door naar de website van smartphoto.be. Ik heb er alvast heel lang op zitten scrollen en plaatste al enkele bestellingen met de lay-out van het geboortekaartje van Anne-Marie, foto's, etiketten... Je kan immers nooit genoeg de naam van je kindje ergens op plaatsen, hé.

Edit* Ik kreeg vaak de vraag waar ik de letters met bloemen vandaan heb gehaald. Wel... ook deze maakte ik zelf op een budgetvriendelijke manier. Een (soortgelijke) how-to vind je bij Christmas letters DIY.

Smartphoto.be
Snoepzakjes (set van 24) - € 16,65-
Gesuikerde hartjes (per 2 kg) - 14,95-