Hoe kunnen we nu precies de afvalberg verminderen? Deze Foamie bars kunnen daar zeker een mooi handje bij helpen, want ze zijn vrij van plastic verpakkingen en kunnen door handige katoenen koordjes makkelijk in de douche rondhangen. Meer in dit review!


Fijn aan deze Foamie bars is dat één bar al meteen 2 plastic flessen vervangt, dus dat bespaart best wat afval op een jaar. Deze producten zijn dierproefvrij, vrij van onnodige ingrediënten zoals parabenen/sulfaten/PEG/zeep en zijn volledig vegan. Er is ook nog een kokosnoot lijn die ideaal is voor normaal haar en een Aloë vera lijn voor droog haar, maar met mijn beschadigde haar besloot ik de Hibiscus soort te proberen dat broos haar weer leven inblaast.


Het is even wennen om van een vloeistof naar een vaste bar te gaan als het komt op haar wassen, maar na enige tijd komt er toch routine in. Er komt niet veel schuim van de producten af, dus schrobde ik rechtstreeks over het haar om product los te krijgen. De verpakking vertelde dat je er ongeveer 25 keer mee kunt wassen, maar volgens mij kan ik er heel wat langer mee doen gezien je niet veel nodig hebt voor een wasbeurt. De geur die het product loslaat zorgt wel voor een heerlijk verzorgend gevoel en nadien heb je heerlijk zacht haar.


Foamie is van oorsprong een Duits bedrijf met een bijzondere missie om plastic flessen (en afval) te verminderen. Met deze producten is dat zeker gelukt. Het was even wennen aan het gebruik van de bars, maar na enige tijd was ik helemaal fan. Deze Hibiscus producten ruiken intens lekker wat echt voor een heerlijk me-time momentje zorgde tijdens het douchen. Nadien hing ik ze op in de douche om te drogen; klaar voor het volgende gebruik.
---
Deze week (week 3 van januari) loopt er een toffe actie waarbij er 1 + 1 is bij de shampoo en conditioner bars van Foamie bij Kruidvat België. Dit is helaas niet online op de Belgische Kruidvat, dus moeten we even bij een fysieke winkel langsgaan. Alleen daarheen, dus!