Ik ben er zeker van dat we onze dochter al onder de categorie #foodie kunnen steken. Ze eet enorm graag: van geitenmelk tot brood. Ook van haar groentepapje kan ze enorm genieten en als kers op de taart heeft ze haar fruitpap waar ze met "Hmmmm"-geluiden van smikkelt.


Over Ella's kitchen - De papa van Ella (Paul) wilde zijn dochter en de rest van haar generatie betere voeding geven en het coole, lekkere en gezonde met elkaar combineren. Het merk vindt het belangrijk om op vlak van milieu, dierenwelzijn, ingrediënten, zero waste en levensonderhoud te investeren.

Het assortiment van Ella's kitchen bevat heel wat soorten maaltijden: van puffs, knijpzakjes tot maaltijden. Deze zijn kant en klaar en daardoor meteen gebruiksklaar. Nu... zelf zijn we grote voorstander van zelfgemaakte verse maaltijden zowel in haar groentepap (we maken vooraf veel klaar en vriezen meteen in) en dagelijks verse fruitpap met vers fruit. Op elk zakje (en ook op hun website) staat een zeer uitgebreide lijst met ingrediënten, allergieën, intolerantes... waardoor je goed weet of het product geschikt is voor je kindje. In de producten wordt ook palmolie gebruikt (bijvoorbeeld bij hun smikkelvingers) die een bron is van vet die vrij is van schadelijke transvetten, cholesterol en is gemakkelijk verteerbaar. Daarnaast bevat het wel veel antioxidanten zoals vitamine E. In de producten wordt ook geen geraffineerde suiker gebruikt en komt de zoete smaak rechtstreeks van het fruit, de groene of worden er natuurlijke zoetstoffen gebruikt als biologische honing, agave of malt extract.


De biologische maaltijden van Ella's kitchen zijn verdeeld in zakjes waardoor ze makkelijk in gebruik zijn. Leuk weetje over de knijpzakjes is dat ze gemaakt zijn van verschillende lagen voedselveilig plastic. Deze zijn 100% recyclebaar, de dozen werden dan weer bedrukt met plantaardige inkt met coatings op waterbasis. Toen ik het zakje gaf aan onze dochter exploreerde ze meteen volop en al snel stak ze het in haar mond - zoals ze met alles momenteel doet, maar soit. Ze had al snel door dat het tuitje ervoor zorgde dat er een smaakje vanaf kwam, dus hield ze dat in haar mond. Knijpen deed ze nog niet echt, dus daar hielp mama een beetje. Met haar 8 maanden zijnde heeft ze nog niet de motoriek en de denkontwikkeling om de link met knijpen, zuigen ... te maken, dus is het zeker nodig om een handje toe te steken. Als ze iets ouder is, zal ze dit zeker en vast wel zelfstandig kunnen snoepen.

Op de zakjes staat goed beschreven wat de inhoud is qua ingrediënten, maar ook het aantal maanden waarop je het mag gebruiken en het aantal gram. Een grote favoriet van onze dochter was 'The Yellow One' met biologisch gepureerde banaan, mango, abrikoos, appel en een beetje citroensap. Dit zakje heeft een inhoud van 90 ml en gaf ik haar door het beetje per beetje in haar mondje te spuiten terwijl ze meehielp om het vast te houden, maar ik ben er vrij zeker van dat ik het de volgende keer in een kommetje zal doen en laat eten met een lepel (zoals ze gewend is). Ook had ze niet genoeg met 90 gr (ik herhaal: ze eet vlot), dus volgde al snel een nieuw zakje dat even snel binnen ging.


Er zijn ook grotere hoeveelheden zoals deze van 120gr. Eentje met gepureerde blauwe bessen, appels, bananen, vanille en een drupje citroensap, bijvoorbeeld. De bessen leken mij een bijzondere toevoeging gezien je bessen pas op latere leeftijd mag geven, maar Ella's kitchen heeft als mening dat bessen vol zitten met goede dingen zoals vitamine C en eigenlijk extreem super lekker zijn. Ons kindje had er weinig moeite mee, maar het is nodig om vooraf goed na te gaan of je kleintje niet allergisch is aan bessen en uitslag goed in de gaten te houden. Alles staat alvast heel mooi en duidelijk beschreven op hun website, dus kan je daar al veel informatie uit halen mocht je twijfelen.


Wij zijn alvast heel blij met de knijpzakjes. Natuurlijk maken we alles nog steeds vers, maar deze zakjes bieden een mooi alternatief wanneer we weinig tijd hebben, weinig fruit in huis hebben en het extreem snel moet gaan. Het ging alvast heel vlot naar binnen en smaakte. En die kleurtjes van de verpakkingen... die hadden ook veel aantrek. Meer info te vinden op de website van Ella's Kitchen.