Mooier weer in aantocht, dus werd het tijd om de kleerkast van onze dochter te vullen met wat meer luchtige stukken. Stukken met heel wat liefde in zich, want deze kledij van Awash is 100% handgemaakt en helemaal aangepast naar wat we precies wilden.


Over Awash - Dit hippe, speelse en duurzame Belgische merk voor kinderkleding wordt volledig met de hand gemaakt. Zo staat de online shop vol met speelse prints die onbeperkt met elkaar gecombineerd kunnen worden. Ellen, de oprichtster van het merk, gebruikte de geboorteplaats van haar oudste zoon; het Ethiopische dorpje Awash; als naam voor haar shop. Verder steekt er heel wat passie in het merk en kan de kleding die op de website staat aangepast worden naar de wensen van de klant. Zo zie je een rokje in een bepaalde print die je liever als jurkje hebt? Ellen speelt het allemaal klaar door met haar klanten in gesprek te gaan.

Alle stofjes die gebruikt worden dragen het GOTS en Oeko-tex label wat hen fairtrade en bio-ecologisch maakt. Ellen werkt samen met de vzw Let us change om naaiateliers op te zetten in Ethiopië waardoor er een deeltje van je betaling rechtstreeks naar een goed doel gaat. In de toekomst zou ze er  bovendien graag een eigen naaiatelier oprichten.


Oud nieuws, maar ik ben stapelzot van alles wat handgemaakt is. Er steekt heel wat liefde in en dat spatte van mijn scherm af bij het bekijken van de Awash webshop. Ook op de Awash Instagram pagina komt er veel nieuws langs (zowel persoonlijk als over de webshop) waardoor je meteen mee bent met het hele verhaal van Ellen en de liefde voor kinderkledij. In de nieuwe lentecollectie had ik al snel een tweetal stuks gevonden die ik gewoon moest hebben: een jurkje en een rok met bijbehorende t-shirt. Helaas was het jurkje niet te verkrijgen in haar maat, maar na een gesprekje liet Ellen mij weten dat ze het speciaal voor ons dochtertje zou maken - one of a kind. Na een tweetal weekjes kreeg ik de bestelling in een mega vrolijke verpakking binnen.


Tricot jurkje vogels
Een bijzondere kleur, dat licht oranje, maar o zo vrolijk om naar te kijken. De vogelprint erop en de afwerking aan de hals maken het stuk bijzonder opvallend. Nog unieker is dat dit jurkje volledig werd gemaakt op mijn vraag gezien deze normaal niet in de maat van onze dochter te verkrijgen was. Een hele mooie afwerking en een stevig kwalitatieve stof die zeker tegen een kinderstootje kan tijdens het spelen.

Tip - De kleding van Awash mag je wassen op 30 graden met gelijke kleuren en mag je nadien niet drogen in een droogtrommel. Strijken mag, maar niet te heet.


Onze mini was bij het nemen van volgende foto's een beetje ziekjes: doorkomende tandjes, snottebellen, cranky... noem maar op, maar wat is ze mooi in haar custom jurkje. Een vrolijk kleurtje en print dat helemaal bij haar (normaal) vrolijke lachebekje past. Een fijn zittend jurkje waar ze vlot in kan bewegen, trouwens.


Rokje konijn en paars t-shirt
Een mega schattig rokje met speelse konijntjes erop in een gewaagd kleurtje paars. Iets wat ik nog niet eerder koos voor onze dochter, maar de lieflijkheid haalde mij over de streep. Zowel het t-shirt als het rokje zijn goed combineerbaar met stukken die we al in huis hebben.


Lekker genieten van de lentezon en van het groene gras. Ik verzeker jullie dat Anne-Marie wat gras heeft gegeten toen ik de foto's nam. Speciaal hé die sprieten, maar toch niet zo lekker als ze eruit zien. Onze dochter kon makkelijk bewegen in deze outfit en volop op ontdekking gaan, wat wel mag voor deze beginnende kruiper. Ik had nog een felroze haarband liggen (bedankt voor de haarband Ch.) die prachtig stond bij dit setje.


Naast het aanbieden van kleding is er op Awash ook een bijzonder kleding abonnement te verkrijgen dat gaat van kinderen van 0 tot 8 jaar. Een ideaal cadeau voor jonge ouders gezien ze hierdoor om de twee maand een exclusieve outfit krijgen. Deze gaat de keuze tussen 12 maanden (6 outfits) en 24 maanden (12 outfits).

Een uniek concept en helemaal 100% handgemaakt met liefde door een mama met passie. Door een aankoop bij Awash steun je een lokale ondernemer, krijg je heel unieke kledingstukken in de kinderkast en help je ook de natuur een stukje door de gebruikte biologische stofjes. Ik genoot echt van de persoonlijke aanpak die doorheen de hele werking van het kledingmerk loopt (website en social media) waardoor ik heel vaak snuisterde tussen de nieuwe kledingstukken. Elk seizoen staat er een nieuwe collectie op de site waardoor het goed is om er af en toe nog eens langs te gaan. De kleding van mijn dochtertje is speels en gemakkelijk om mee te ravotten, dus een grote aanrader!

tricotjurkje met vogels - € 29,95
Rokje konijn - € 22,95-
T-shirt paars - € 19,95-