Het is nog lang geen Sinterklaas, maar toch wilden we onze dochter graag verrassen met een nieuw ingericht hoekje. Zo is er een leeg hoekje naast het tuinhuis dat al een poos ligt te wachten op invulling... hoog tijd voor een nieuw projectje, dus!

.
.
.

We beginnen vanaf het begin: "Heel, heeeel lang geleden... woonde er een..." Oké... We beginnen correct met: Een tijdje terug bekeken we het lege stukje naast het tuinhuis. Gezien we een grote tuin hebben, kunnen we het ons zeker permitteren om originele hoekjes te bedenken en kregen we het idee om het hoekje in te richten als speelhoekje voor onze dochter. Scrollen op de LIDL webshop is iets wat we af en toe doen - zo kocht ik nog niet zo lang terug een hangstoel voor aan de notenboom waarover ik nog steeds super tevreden ben. Zo gezegd, zo gedaan en we plaatsten een nieuwe bestelling voor een buitenspeelkeukentje, picknicktafel en een tuinierstas voor kinderen. Een paar dagen later kwam de bestelling al binnen en konden we amper wachten om erin te vliegen. De wekelijkse inkopen zorgden voor nog meer leuks voor het project: kleurrijke bloemen, een waterweg set en verder heel wat eten. Leuk om tijdens de normale inkopen eens te snuisteren, want naast voeding is er wekelijks wel iets nieuws te vinden in de winkel.

De voorbereidingen
Al heel lang lag er worteldoek klaar om de grootste hoeveelheid onkruid tegen te houden. Gezien we nog niet eerder wisten wat we met het hoekje wilden doen, leek het ons beter om het gewoon te laten rusten. We staken de handen uit de mouwen, kochten heel wat boomschors aan ter afwerking en bedekten alles. Enkel een stukje met munt erop lieten we vrij en bakenden we af door lage hekjes. Mogelijk dat we hier in de toekomst nog wat meer kruiden zullen zetten, maar voor nu is dat vooral toekomstmuziek.


Handige Harry gevraagd
Gezien de papa binnen het gezin een heel handige Harry is, nam hij het ineenzetten van het speelgoed in handen. Het picknicktafeltje zat heel erg snel in elkaar, maar het keukentje nam iets langer tijd in beslag. Goed de handleiding bij de hand houden, goed de tekeningen en de letters/cijfers op de stukken hout bekijken is de boodschap. De stukken kunnen voor je ze in de tuin zet nog behandeld worden, zelf hebben we dat niet gedaan, en maakten het keukentje vast aan de omheining met snelbinders voor de veiligheid. Zowel het tafeltje als de keuken zijn van stevige kwaliteitsvolle materialen die ideaal zijn voor kinderhandjes.Kom er maar bij, Anne-Marie
Wat keek ze haar ogen uit toen ze voor het eerst haar nieuwe hoekje zag. Grappig genoeg begon Anne-Marie meteen te spelen alsof het er al jaren stond; gewoon zalig om te zien. Het eerste wat uitgebreid uitgeprobeerd werd was het keukentje. De potjes, schepjes... werden lustig gebruikt en werden gecombineerd met de schors op de grond. Zo vulde ze de potjes, maakte ze de schors nat, harkte ze alles bijeen... Dat kinderen de beste zijn in het bedenken van leuke spelletjes met natuurlijke/kosteloze materialen is een feit. Ook aarde, gevallen blaadjes, bloemen... zullen allemaal ideaal zijn om te verzamelen tijdens het spelen in dit hoekje. Er gingen intussen al heel wat uurtjes voorbij wat heel sterk is voor een tweejarige peuter - Hoe kleiner een kindje, hoe korter de concentratie. Zo loopt ze na thuiskomst meteen door naar de tuin om haar hoekje te bewonderen. We kunnen nu al niet wachten om vriendjes uit te nodigen om mee te komen spelen de komende jaren...


Het picknicktafeltje is ideaal om even op uit te rusten, maar ze kruipt er vooral graag in en tussen. Een glaasje water drinken, wat kersjes eten... gaat toch veel plezanter op een mini tafeltje. Later wil ik nog heel graag anders speelgoed op dit tafeltje aanbieden: plasticine (die heb ik liever niet in huis, maar erbuiten), stiftjes, boeken... en kijk ik mogelijk ook voor een passende parasol voor erboven.
De waterway set maakt het project compleet en zorgt vooral voor de nodige verfrissing. Deze vonden we tijdens de inkopen en zat zo snel als de wind in de winkelkar. Niet enkel deze schattige versie, maar ook een stoer piratenthema is er te vinden.


Een geslaagd groter project waar niet alleen onze dochter, maar ook wij enorm van genieten, want het is een plaatsje geworden waar we heel vaak vertoeven. Toch is alles heel betaalbaar gebleven gezien de budgetvriendelijke keuzes en ook de kwalitatieve stukken speelgoed uit de LIDL webshop. Naast deze stukken speelgoed is er nog een veel groter assortiment met buitenspeelgoed te vinden. Tijdens mijn wekelijkse inkopen aan LIDL kwam ik toevallig alles wat hier vermeld staat tegen, maar mocht het niet in de winkel te vinden zijn, kan je ook altijd online terecht voor een groter assortiment. Nu... beginnen jullie handjes al te tintelen om hetzelfde in jullie tuin te maken? We zijn benieuwd!

Houten buitenspeelkeuken - € 59,99+
Houten picknicktafel - €29,99-
Tuinierstas voor kinderen - € 9,99-
Waterway set - €19,99