Het warme weer vraagt voor open schoentjes, dus plaatsten we een bestelling bij Shoesme. De webshop staat vol leuke kindvriendelijke schoenen, dus vonden we al snel wat we zochten. En... gezien we bijna op reis vertrekken leek ons het een goed idee om meteen ook de eerste waterschoentjes aan te schaffen.


Over Shoesme - Shoesme staat voor loopcomfort, de perfecte pasvorm, hoogwaardige materialen en hippe designs. In 1999 werd het merk geboren als eerste die het ontwerp van baby- en kinderschoenen afstemde op de verschillende fases van ontwikkeling. Zo zijn er oefenschoentjes voor de eerste stapjes, maar zijn er ook loopschoenen, Runflex sneakers, Urban schoenen, bab-proof slofjes, regenlaarzen, waterschoentjes, enzovoort voor oudere kids.

Wist je dat - Het logo van Shoesme lijkt op een kindje en tegelijk voor een schoentje? Hierdoor weet je meteen waar het merk voor staat.


Een stevig schoentje is belangrijk bij de groei van de voeten. Zo laat ik ons bibi vaak met de blote voetjes rondlopen in huis of in de tuin en zorg ik dat als ze een schoentje draagt ze goed ondersteund zijn. Gezien Shoesme kinderschoenen en de fases van ontwikkeling (en dat van de voetjes) als paradepaardje heeft, leek het mij nog interessanter om uit te proberen. We kozen voor een sandaal met een dichte hiel waardoor de voeten die extra ondersteuning krijgen tijdens het lopen. Zowel de voor- als achterband zijn verstelbaar door klittenband zodat zelfs de meest smalle voetjes beschermd worden. Tijdens de unboxing wilde onze dochter haar zilveren schoenen meteen aantrekken, dus dat deden we ook. Ze was enorm trots om ermee rond te paraderen en ook tijdens de middag -waar we een wandelingetje maakten in de rozentuin van de stad- liep ze vlot mee.


De waterschoentjes zijn te vinden in een viertal verschillende kleurtjes met een leuke aanwezige print aan de binnenkant. Zelf gingen we voor beige/zalmroze schoenen met een uitneembare zwanenprint zool uit de nieuwe Go Bananas lijn. De maten gaan van 21 t.e.m. 30 en bestaan uit een jelly materiaal waardoor ze flexibel, waterbestendig en erg gemakkelijk zijn om schoon te maken. Fun fact is dat de zool anti-slip is waardoor ze meer grip hebben in het (soms glibberige) water.


Intussen zijn er al heel wat kilometers versleten op deze schoentjes en zijn ze helemaal klaar om mee te nemen op vakantie. Ze zijn stevig, kwalitatief, makkelijk om aan te passen naar de vorm van de voet door de klittenband en daarom ideaal voor jonge kindervoetjes. Graag deel ik nog een kortingscode waarbij je nog eens 10% extra korting krijgt op een bestelling op producten die momenteel al in korting zijn. Gebruik de code LAURENCE10 bij afronding van de bestelling. Deze korting loopt vanaf 12 juli tot en met 19 juli 2022. Veel shopplezier!

Meer info op Shoesme