Elk seizoen brengt wel wat moois met zich mee als het om de natuur gaat. De herfst zit vol met gekleurde bladeren, de winter heeft groenblijvers, maar vooral de lente en de zomer dienen om bloemen te plukken (en te drogen). Iets waar ik lustig gebruik van maak omdat ze heel goed van pas komen bij het knutselen.


Gedaan met onhandig bloemen platdrukken met kilo's boeken, gezien een bloemenpers heeft alles compact in een pakket zitten. Het is vooraf wat experimenteren welke bloemen het beste drogen gezien sommige bruin worden, verschrompelen, kleurpigment of vorm verliezen. Uit ervaring weet ik dat vooral boterbloemen het mooist blijven en ook varens behouden het grootste deel van hun kleur, dus pluk ik daar het meeste van. Het drogen zelf neemt ongeveer een weekje in beslag en nadien is het goed om de gedroogde bloemen op een donkere plaats te bewaren.


Opbergen doe ik het liefst in plastic zakje waarbij je achteraan een papieren blad kunt streken waardoor ze mooi hun vorm behouden. Meteen klaar voor gebruik bij het maken van kaarten, tee ordenen in kaarsen, resin art, collage's, scrapbooking en meer.


Fijne DIY gewenst!