De laatste snapshots eindigde middenin de vakantie, dus kunnen we nu beginnen in zomersferen; terwijl we eigenlijk weer volop aan het werk zijn. Jaja... 't is weer van dat.

.
.
.
Ellen opende haar winkeltje Roosfleurig na haar vakantieperiode met een leuke collectie en gratis ijsjes. Het is voor even rijden, dus ga ik er niet vaak langs, maar nam eens mijn schoonmama mee om er te shoppen. Wie interesse heeft in een review over de Roosfleurig webshop klikt beter door.

De nonkel van mijn man die in Zweden woont (hele hoop uitleg...) kwam een weekendje langs Kortrijk. En waar ga je dan het best naartoe? Juist... Pairi Daiza.

Al heel lang heb ik kopjes in huis van Sara Delesie keramiek, maar gezien mijn laatste kopje sneuvelde tijdens het afwassen, werd het tijd voor nieuwe. Ik ging langs tijdens de opendeur en kwam met mooie nieuwe exemplaren thuis, genoot van een cappuccino en artisanaal koekje.

Oldtimer bijeenkomst bezoeken in Ieper.

Uitstapje met goede vrienden richting Nausicaa wat een grote meevaller was. Tijdens de terugrit stopten we even bij Cap blanc nez om de kindjes aan het strand (en in de zee) te laten spelen.


Een nocturne ritje richting Ieper met de moto, een surprise braderie erbovenop (met oliebollen!) en ook meteen de fin de congé.

Juleske zit klaar om aan het schooljaar te beginnen... met gloednieuwe boekentas!

Ik nam nichtje Otje en de kleine mee naar de Bumba show wat zo'n grote hit was dat ze er nu nog over praten. Zo vraagt de kleine af en toe: "Nog ké Bumba show gaan?" en maakte duidelijk iets los... Voor februari boekte ik alvast de K3 show waar ze hopelijk even hard zullen van genieten.

En toen kregen we een bod voor ons appartement (dat we eerder verhuurden) en was er al snel een overeenkomst. To be continued...


Vooral aan het werk en volop bezig met het thema terug naar school.

Nog even langs bij de winkel en genieten over hoe hetzelfde vader en dochter gekleed zijn.

Nog eens vieren dat het appartementje (bijna) is verkocht tijdens een papa/mama avondje in Gent. We begonnen met onbeperkte ribbetjes bij Amadeus (die we uiteraard niet op kregen en met twee ribben genoeg hadden...) en gingen daarna door naar Comic Sans voor een boterbiertje (voor wie Harry Potter kent, het tovenaarsbiertje uit het boek).

Ik gaf een workshop aquarellen die eigenlijk al een paar jaar terug moest doorgaan. Iets met/door corona, jeweetwel, maar het werd wel een gezellig namiddagje schilderen. We begonnen met het maken van een bloemenkrans waarbij ik alle technieken beter kon uitleggen en erna wilden ze iets meer weten over landschappen creëren. Iets waar ik een pak minder van weet, dus ziehier... mijn eerste landschap.

En Jules is weer jarig... elk jaar wordt hij drie en elk jaar bak ik dan wafeltjes, dus ook hier weer van dat. Op naar de volgende 'dattekes'!

Hoe was jouw afgelopen tijd?