Ik kan mij nog mooi het eerste bezoek aan Spadt in Lichtervelde herinneren. Ik was op bezoek bij een vriendin waar ze vol lof vertelde over de speelgoedwinkel, dus besloten we onze kinderen even te droppen bij papa en maakten er een vrolijke vriendinnen-juffen namiddag van. Daarom dat ik jullie graag meer vertel over Spadt!


Over Spadt - Spel en educatief speelgoed is al jaren een obsessie van Thessa. Ze hoorde vaak ouders met zorgen: "Wat moet ik nu nog weer gaan kopen", "Mijn zoon speelt niet en zit uren voor de TV", "Mijn kind is hoogbegaafd, maar ik vind geen geschikt speelgoed", "het rekenen gaat moeilijk in de klas, maar hoe kan ik als ouder mijn kind stimuleren", "mijn kind is overactief en ik kan hem niet tot rust krijgen", enzovoort. Ze verdiepte zich erin om te helpen als mama, ervaringsdeskundige, psychologe... met als motto: actief spelen is passief leren. Daarom past de naam perfect bij hun visie: SPel met ADvies Thessa.


Ook tijdens de vrije uurtjes zijn leerkrachten bezig met de zoektocht naar gepast materiaal, geboeid naar het prikkelen van kinderen en hun groei, maar eigenlijk zijn ouders thuis niet anders. Op het internet zoeken naar gepast materiaal is mogelijk, maar hoe tof is het om alle materialen in levende lijve te zien, vast te nemen en intussen correcte informatie te krijgen? Zo vind ik het heerlijk om alle rekken af te gaan en vol enthousiasme mijn winkelmandje te vullen, maar personen die liever meteen geholpen worden, kunnen ook meteen stappen naar Thessa. Zo kwamen tijdens mijn bezoek verschillende personen langs die iets nodig hadden voor een verjaardagsfeestje (het is voor een jongetje van 9 maanden en hij ziet graag blauw, bijvoorbeeld). Heel specifiek, maar Thessa haalde het probleemloos uit haar rekken.


Eigenlijk kan je er allerlei soorten merken met één ding gemeen: ze zijn ontzettend kwalitatief. Zo zijn er in de klas heel wat kleuterhandjes die ruw met speelgoed omgaan waardoor het zeker en vast tegen een stootje moet kunnen. Zowel voor avonturiers (buitenspeelgoed voor ontdekkers), knutselaars (dikke vetkrijtjes, makkelijk te hanteren scharen...), puzzelaars (prachtige illustraties), denkspellen op maat (op eigen niveau en een tikkeltje moeilijker)... is er iets te vinden, maar het lijstje gaat nog veel verder.


Onze dochter is bijna jarig, dus mocht ze zeker iets uitkiezen als ze iets hééééééél leuk vond. Ook voor ons is het een zoektocht wat we moeten kopen gezien ze zo goed als alles heeft, maar als ze alleen is heel moeilijk tot spel komt. Ze nam al snel een eenhoorn uit de rekjes, maar daarvan heeft ze er al een heleboel thuis liggen. Na goed rond te kijken en even te spelen wist ze goed wat ze wilde: magnetisch speelgoed in een noordpool thema. Goed mogelijk dat dit ook haar verjaardagscadeautje wordt... spannend! Ennnn... tot 5 mei kan je er eentje winnen op ons Instagram kanaal

Meer info op Spadt