Je kon het al lezen in dit artikel. Het Italiaanse nagellak merk Faby wordt in een winkel meer verkocht vanaf nu. Zelf had ik niet zoveel met het merk, maar toen ik ermee in contact kwam, was ik aangenaam verrast. Het merk valt in een iets duurdere prijsklasse, maar dan heb je wel heel wat moois ervoor terug. Faby biedt limited editions aan zoals de nieuwe Fabulous Faby.


De geboorte kwam er als eerbetoon door twee broers aan 'la mama'. Het idee is dat de nagellak sneldrogend is en een goede houdbaarheid heeft. Nog belangrijk voor hen is het eco-vriendelijk (geen schadelijke stoffen) en cruelty free (niet getest op dieren) concept. Het merk belooft dat door één laagje aan te brengen een goed resultaat heeft, of tenminste, daar streeft het naar. Elke Faby lak heeft een leuke naam met soms een nog leukere achtergrond.


De Fabulous lijn bevat eigenlijk twaalf kleurtjes, waarvan er vier in de box zitten. De andere kleuren zijn niet in boxvorm te koop, maar wel als aparte fullsize nagellak van 15ml. De collectie is volgens Faby een nieuwe dimentie waar gladde vormen, bochtige lijnen en verrassende perspectieven die vrouwelijkheid versterken. 

De Fabulous Faby box bestaat uit vier mini lakjes met 5ml inhoud. Op de doos staat te lezen dat je met kleuren mag spelen en je eigen stijl mag creëren. Het zijn persoonlijk kleuren die ik niet snel met elkaar zou combineren, maar ik denk dat Faby daar zich net op wil richten. Soms moet je gewoon eens een nieuwe weg durven inslaan en uit de comfort zone stappen.

Plastic Jewels and Neon Lights - Mint bubbles - Hula hoop pink - Sugarful

Plastic Jewels and Neon Lights: een turqoise lak. In één laagje kan je alles dekken, maar een tweede laag staat niet mis.

Mint bubbles: een donkergroene lak waarvan ik de keuze voor de naam niet zo goed begrijp. Dit is toch allesbehalve mint? Deze lak dekt goed en met één laagje is de klus geklaard.

Sugarful: een spierwitte kleur die mooi kan werken om als basis te gebruiken voor een nail art. Dit is de eerste witte kleur die ik gebruik die meteen mooi dekt en geen strepen nalaat. Deze kleur glanst net zoals de andere lakjes uit de box, maar op de foto is dat niet zo goed te zien. Hij lijkt mat, maar is het niet!

Hula hoop pink: een felroze kleur dat leuk is om te dragen tijdens de lente- en zomermaanden. Ook deze had twee laagjes nodig voor een goed resultaat.


Wat een fijne lakjes en een fijne eerste kennismaking met het merk. De lakjes blijven 3-4 dagen probleemloos zitten, zelfs al verricht je zwaarder werk. Om alles nog beter te laten zitten raad ik aan om een topcoat te gebruiken. Het fijnste aan het aanbrengen vond ik de borstels, want die zijn platter en kleiner dan ik gewend ben van een ander merk. Hierdoor kon ik in twee bewegingen mijn nagel helemaal inkleuren. De nagellak droogt in ongeveer drie minuten goed, maar extra drogen kan natuurlijk nooit kwaad.

Fabulous Faby - 17,50 Euro | Lakstore
Faby nailpolish fullsize - +- 13 Euro per lak | Lakstore

Kende jij Faby al?