Op allerlei manieren kunst op de nagels krijgen, daar doen we het voor. Cracked nails, magneten, ombré ... en nu de sheer tints van O.P.I. Je zou het bijna kunnen vergelijken met waterverf op een spierwit doek.

Dit is echt een lakje waar je helemaal creatief kunt doen en mee mag spelen. Blobs, rechte lijnen, opbouwen ... het kan allemaal, zolang je iets hebt om op te werken. Het is dus handig om eerst een basis lakje te gebruiken als achtergrond. Vaak is dat wit, maar als je dat wil past een ander kleurtje ook. Het O.P.I. Sheer gamma bestaat uit vier kleuren: don't violet me down (paars), be magentale with me (rood), i can teal you like me (blauw) en i'm never amberrassed (geel/oranje). De vier lakjes zijn samen te koop in mini vorm, maar als je liever voor een groot flesje gaat kan je ze ook apart kopen in 15ml.


De lak heeft een gel-achtige structuur, dus is vrij stroperig, en is semi-doorzichtig. Hierdoor kan je de kleur opbouwen of over een andere kleur heen lakken. De kleur die onder deze lak zit zal er dan doorschijnen. Het kwastje en de vormgeving van O.P.I. is zoals we gewend zijn: strak en makkelijk te hanteren.


Omdat ik maar één lakje uit het assortiment heb, kan ik natuurlijk niet het hele effect tonen van de sheer tints. Daarom was ik zo vrij om op google enkele foto's te plukken. Het is een kwestie van oefenen tot er een leuk resultaat is:


Ook ik wilde ermee aan de slag gaan. Het is echt wel oefenen voor je iets krijgt wat je wilde bereiken. Mijn ombré effect is toch niet helemaal dat, maar hé... oefening baart kunst! Ik wil gerust nog een paar keer mijn handen uit de mouwen steken om dit lakje meester te worden. 

O.P.I. Sheer tint in Don't Violet me down (fullsize) - €14,50| Lakstore Antwerpen
O.P.I. Mini set sheer tints - €18,50 | Lakstore Antwerpen

Sheer tints, ombré, crackle... welke dig jij?