De handcrèmes die ik heb zijn intussen ontelbaar. Droge handen, maar toch steeds die zoektocht naar het perfecte hydraterende product, het blijft een (opstapelende) zoektocht. Nuxe was een vooraf onbekend merk, maar ik ben er wel een stukje wijzer door geworden. Dit product kreeg ik in handen danzij de box van the testing project.


Nuxe
Laboratoire NUXE geeft de voorkeur aan natuurlijke ingrediënten en selecteert krachtige werkzame bestanddelen uit de plantenwereld.
Om de huid te respecteren, zijn alle gelaatsproducten van NUXE niet-comedogeen (hun gebruik brengt geen onzuiverheden mee).
De formules van alle NUXE-producten zijn vrij van parabenen, minerale oliën en dierlijke ingrediënten*.
Om de optimale veiligheid en doeltreffendheid van de NUXE-producten te bewijzen, worden al onze formules onder dermatologische controle getest door externe laboratoria, erkend door het Franse ministerie voor Onderzoek. (bron)

Wat Nuxe zegt over het product
"Deze zijdezachte en niet-vette handcrème, met honing, zonnebloem, kostbare oliën en vitamine E, herstelt droge en beschadigde handen en beschermt ze tegen vroegtijdige huidveroudering. Dag na dag worden de handen zacht en de nagels sterker. Gebruik de Hand- en nagelcrème zo vaak als nodig, met extra aandacht voor de huid rond de nagels."

Ingedriënten
Aqua, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Dimethicone, Glycerin, Pentylene Glycol, Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Behenyl Alcohol, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Arachidyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Cera Alba/Beeswax, Mel (Honey Extract), Persea Gratissima (Avocado) Oil, Rosa Moschata Seed Oil, Parfum (Fragrance), Tocopherol, Coco-Glucoside, Caprylic/Capric Triglyceride, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil Unsaponifiables, Tocopheryl Acetate, Arachidyl Glucoside, Carbomer, Glycine Soja (Soybean) Oil, Ethylhexylglycerin, Caprylyl Glycol, Allantoin, Butyrospermum Parkii (Shea Butter) Extract, Tetrasodium Glutamate Diacetate, 1.2 Hexanediol, Sodium Hydroxyde, Argania Spinosa Kernel Oil, Calendula Officinalis Flower Extract, Hordeum Vulgare Cera/Spent Grain Wax, Tropolone.


Oorspronkelijk (tijdens de ontwerpfase) werd dit product getest in het koude Canada. Hierdoor moeten de handen verzacht en gevoed worden voor 91% en het trekkerige gevoel dat je hebt bij droogheid verminderen voor 96%. Grote beloftes, dus wilde ik snel het product testen. De handcrème voedt de huid inderdaad diep. Ik voelde meteen al een groot verschil bij het aanbrengen en ook mijn extreem droge nagelriemen werden meteen een stukje zachter. Vaak smeerde ik royaal, maar af en toe deed ik een dun laagje. Met gevolg dat het heel verslavend wordt. Als ik het product een aantal dagen niet gebruikte hunkerden mijn handen ernaar om toch dat stukje hydratatie te gebruiken. Het dunne laagje wordt dan snel opgenomen door de huid, maar laat geen vettig gevoel achter. Het product laat ook een lichte crème geur achter.


Zeker te vinden voor dit product, gezien het een diep voedende crème is voor een extreem droge huid. Als ik de prijs vergelijk met de kwaliteit, dan kan ik de boel enkel toejuichen. Te koop bij apotheken of in een bijzondere drogisterij.

Apotheek
Nuxe Paris rêve de Miel Hand and nail cream 75 ml - €13-

Hydrateer jij je huid vaak? Op welke manier?