Wenkbrauwen kunnen het gezicht maken of kraken. Eylure, dat bekend is voor de wimpers, kwam daarom uit met een lijn voor de wenkbrauwen. Na va-va-voom wimpers, dus ook va-va-voom gehalte voor de wenkbrauwen.Eylure ontwierp een groot assortiment aan kleuren en soorten. Niet enkel het inkleuren, maar ook perfectioneren van de wenkbrauw hoort erbij. Zo bevat het assortiment potloden, stiften, gel ... tot defining wax om de perfecte vorm te maken en nourising oil om te verzorgen. De kleuren blonde (blondines), mid-brown (lichbruin), dark-brown (donkerbruin) en black zijn verkrijgbaar. Daar ik zelf een rasechte blondine ben, test ik enkel de blonde kleuren.

Producten in het assortiment: ink (stift), nourishing oil, control & shape gel, brow tame & define wax, brow stencil, brow shapers (remover strips), pencils (potloden), crayon (vetkrijtje), drie-delig palette en permanent brow tint (verf). Meer info op de site van Eylure.

Le naked eyebrow (natuurlijke kleur en vorm, zonder producten)
Voor het testen kan beginnen nemen we eerst een kijkje naar de kleur en vorm van mijn natuurlijke wenkbrauwen. Dagelijks pluk ik de overtollige haartjes weg met een pincet, maar verder houd ik ze zo natuurlijk mogelijk. Een zeer koele, lichtbruine kleur, dus deze kunnen zeker een handje (opvulkleur)hulp gebruiken.Brow Control & Shape Gel
De haren van wenkbrauwen kunnen alle kanten op gaan, dus is het fijn als je deze kunt fixeren (=vastzetten) met een fixing gel. Dit is een (vaak) doorzichtige gel die de haartjes op de juiste plaats houdt. Dit product is verrijkt met Aloe Vera, Panthenol, Nettle Leaf Extract, and ProCircul8.


Het product breng  je aan met een spoolie. Deze bevat veel kleine haartjes waardoor er veel product op komt. De doorzichtige substantie van het product voelt nat en plakkerig aan, maar als je deze op de wenkbrauwen aanbrengt wordt deze een stukje harder om de haartjes vast te houden. Keihard wordt hij zeker niet! Daar ik hele zware haartjes heb, nam  hij niet alles mee, maar voor een nette look na het bijvullen van de wimpers wel een grote aanrader. Misschien ook goed om te weten is dat het product erg nat aanvoelt na het aanbrengen, maar na een minuutje trekt dat  natte gevoel weg.


Brow Ink
Een product dat aan beide kanten een stift heeft. Een dunne stift voor dunne lijnen en een langer uitgesneden stift om dikkere lijnen mee te maken. Deze moet een tattoo-like finish bezorgen en is enkel verkrijgbaar in de kleuren blonde, mid-brown en dark-brown.


Toen ik begon met het testen van dit product was ik over enthousiast. Dit was waar ik al zo lang naar zocht, waardoor hij meteen in mijn dagelijkse bakje belande. Ongeveer een weekje deed hij het goed, maar daarna liet hij zijn tanden zien. De stift verdroogde namelijk langs beide kanten. De dopjes sloot ik dagelijks heel goed, dus daar kon het niet aan liggen. Extreem jammer, want dit product bevat veel pigment, blijft de hele dag zitten (is zelfs moeilijk weg te boenen) en gaf een prachtig natuurlijk resultaat.


Brow Crayon
Het product heeft zijn naam eer gedaan. Een uitschuifbare, vettige crayon vult het assortiment voor de wenkbrauwen verder aan. Deze heeft, zoals een vetkrijtje, een creme-achtige substantie en laat veel pigment los tijdens het aanbrengen. Door de substantie is het toch mogelijk om wat uit te blenden en de intensiteit van de kleur te verminderen voor een natuurlijker resultaat. Ga je liever voor aanwezige wenkbrauwen kan dat ook!


Heel fijn in gebruik en ook fijn om terug op te bergen in de huls. De kleurintensiteit kan je makkelijk opbouwen. Voor mijn lichte kleur wenkbrauwen was het nodig om uit te blenden. Onderstaande swatch toont hele bruine wenkbrauwen, dus het ziet er al snel 'over the top' uit. Door de vettige crème-substantie gaan de haartjes soms samenklitten. Als ik erover ging met de brow gel (brow control & shape gel) was het probleem meteen van de baan.


Brow Pencil
Potloden hoort bij de top of the basics, maar ook in potloden kan er veel verschil in kwaliteit zitten. Het Eylure potloodje belooft een stevige top te hebben die kleuren makkelijk opbouwt. Verkrijgbaar in vier kleuren: blonde, mid-brown, dark-brown en black.


Het potloodje is zoals het belooft stevig, maar heeft tegelijk ook een vaste creamy structuur. Een komt een licht gepigmenteerde kleur vanaf die niet meteen al zijn troeven laat zien. Bouw je deze op, dan maak je de kleur intenser. Voor een natuurlijk resultaat een grote aanrader. Ook fijn is dat de kleur makkelijk te blenden is met de spoolie.


Brow Palette
De laatste tijd zijn bijzondere paletten voor wenkbrauwen in. Merken beginnen ze aan te bieden, dus kon Eylure niet achter hinkelen. Een palette bevat drie kleuren: een creamy kleur, een poeder en een witte definer uit poeder.


Drie extreem diep gepigmenteerde producten waar je heel zuinig op mag zijn. Trop is teveel, dus goed blenden en stap voor stap werken is de boodschap. Het is als het ware nodig om het product eerst een beetje te leren kennen om er alles uit te halen. Zo is de creamy kleur best hard voor een crème product. Er komt meteen heel wat kleur vanaf. Bij de poeders is dat net hetzelfde. De producten kunnen zowel afzonderlijk als samen gebruikt worden. Zo kan de poeder gebruikt worden om de crème te fixeren. Zelf gebruikte ik ze liever afzonderlijk, daar alle producten zo extreem gepigmenteerd en aanwezig op de wenkbrauwen waren. Afwerken deed ik met de brow control & shape gel. Wat mij ook opviel aan het product is dat het vrij brokkelig is. Geen probleem als je goed aftikt, hoor.


Brow Stencils
Daar ik geen grote fan ben van stencils zal ik kort zijn over deze. Als beautyblogger raad ik aan om gewoon met de losse pols de wenkbrauwen te doen. Ben je wat voorzichtiger en heb je meer hulp nodig, dan kan je wel opteren voor deze vormpjes. Na het gebruiken van een vormpje haal je die van je wenkbrauw en teken je nog verder bij. Er bestaan namelijk 1000 miljoen soorten wenkbrauwen, dus het zou moeten lukken dat net jouw wenkbrauwvorm ertussen zou zitten. Wil je eens lekker gek doen en voor een totaal nieuwe wenkbrauw willen gaan. Doe dan eens lekker gek met deze stencils.


Over de hele lijn ben ik heel tevreden over de wenkbrauwen van Eylure. Ze zijn zeer kwalitatief, maar tegelijk ook heel betaalbaar. Het enige wat ik niet zou aanraden is de brow ink, maar dat is met pijn in het hart. Jammer dat die zo snel uitdroogde. Alle producten zijn diep gepigmenteerd en blijven probleemloos een hele dag zitten.

Di beauty & care
Brow Control & Shape Gel - (+-) €8
Brow Ink - (+-) €11
Brow Crayon - (+-) €8
Brow Pencil - (+-) €7
Brow Palette - (+-) €13
Brow Stencils - (+-) €6

Met wat verzorg jij je wenkbrauwen?