Een dagelijkse must moet mascara zijn. Dat is de reden waarom ik er al heel wat geprobeerd heb. De mate van het plezier beleven aan een mascara hangt af van de keuze lengte, volume, krul, verzorging, pigment ... en is puur persoonlijk. De eerste blik op de verpakking van Givenchy laat niets aan de wensen over en straalt pure luxe uit.


Ja, ik begin altijd eerst met de saaie, serieuze uitleg. Toch is het goed om vooraf te weten dat elke oogvorm anders is, dus ook de wimpers die daarbij horen anders zijn. Sommige wimpers zijn donker gekleurd, volumineus, van nature gekruld, kort, lang... dus zal deze mascara op iedere wimper een andere uitwerking hebben. Zelf heb ik lange wimpers die licht gebogen en lichtbruin zijn. Ze zijn van nature sterk en gaan niet snel breken.


De 'tube' van de mascara is zeer stevig en van dik plastic. Dat geeft een groot kwalitatief gevoel. Ook de zilveren afwerking en de gebogen vorm helpt daarbij. Omdat deze zo dik is, ligt hij stevig in de hand tijdens het aanbrengen. De spoolie zelf kan je dicht draaien met een schroefdop zoals de meeste mascara's wel hebben.

Heel bijzonder aan deze mascara is het borsteltje dat uit drie bolletjes bestaat met daaraan kleine haartjes. De lengte van de verschillende haartjes moet ervoor zorgen dat alle stukjes van de wimper ingekleurd worden. Zo worden de vier beloftes gegarandeerd: lengte, volume, krul en verzorging.  Het pigment van het product is diepzwart (black satin), maar mocht je voor bruin zijn, is er nog een tweede variant te koop in een bruine kleur (brown satin). 


 Lengte: Mijn wimpers zijn van nature lang, maar door de foto's kan je zien dat de mascara zorgt voor nog langere wimpers. ✓

 Volume: De dunne wimpertjes worden een pak dikker door de substantie van de mascara. Hierdoor had ik wel last van samenklittende wimpers, dat eigenlijk voorkomen moest worden door de bijenwas in het product. Een echt spinnenpoten-effect gaf dat niet, maar ik hou persoonlijk liever van mooi gesepareerde wimpers, dus ging ik er nog eens over met een schone spoolie om dat cleane effect te krijgen. Het aanbrengen werkt snel en de spoolie laat meteen heel wat product los op de wimpers waardoor de mascara  doet wat hij belooft. ✓

 Krul: Gezien mijn wimpers van nature een lichte krul in zich hebben, merkte ik weinig van de extra krul. Daarom is een wimperkruller erbovenop geen slecht idee voor die extra krul toets. 

 Verzorging: Sommige mascara laten de wimpers droog aanvoelen en voelen nog hard aan na het verwijderen. Deze mascara heeft dat totaal niet, waardoor ze gezond blijven aanvoelen. De ingrediëntenlijst toont ook aan dat er verschillende verzorgende bestanddelen in zitten. ✓


De mascara grijpt de wimpers makkelijk en blijft probleemloos een hele dag zitten. Het is wel geen aanrader om doorheen een plensbui te lopen, daar deze niet waterproof is. Er is wel een waterproof versie te koop in de Noir Couture 4 in 1 lijn. De mascara is high-end, maar voor een portie luxe is het normaal dat je wat dieper in de portemonnee moet grabbelen. Ik ben zeker fan van deze mascara op de dagen waar ik zin heb in dat tikkeltje meer!

Ici Paris XL
Noir Couture mascara - € 30,55

Hoeveel geef jij uit aan een mascara?