Hoe een zoet romantisch geurtje een vrouw kan sieren... Als je van zoete bloemengeurtjes houdt, raad ik aan om verder te lezen, want dit is zo'n sierlijk geurtje dat eigenlijk bij deze tijd van het jaar past: de lente. Het merk Carven ontstond na de tweede wereldoorlog en speelde een grote rol doorheen de geschiedenis van parfum.


Het merk, dat opgericht werd in Parijs door Carmen de Tommasobut, bestaat intussen meer dan 60 jaar. Leuk weetje is dat deze mevrouw de leeftijd van 105 heeft bereikt. De nadruk ligt niet op parfum, maar op mode. Momenteel is de franse ontwerpen Guillaume Henry de artiestieke directeur van het merk. Vooral de geuren Ma Griffe en Vétiver de Carven beïnvloede hun succes. De geur Carven Le Parfum werd recent in 2013 gelanceerd en werd gecreerd door Francis Kurkdjian. Hij wilde de traditionele geuren van Carven behouden, maar met een blik op de hedendaagse geuren. 


Het flesje zelf is heel eenvoudig en heeft een licht doorzichtige afwerking. Verder dan de naam op de voorkant en licht doorzichtige informatie over het product dan de naam en ml staat er niet op. Heel erg vind ik dat niet, want sommige producten worden net mooi door hun eenvoud. De lichte pasteltinten staan in contrast met de streepjes op de verpakking, maar tegelijk hoort het goed samen bij de geur. Het enige wat ik minder mooi vond aan de buitenkant is het strikje met de naam van het merk. Dat had voor mij niet gehoeven, want doordat ik de parfum al enkele keren meenam in mijn toilettas is er een plooi in gekomen. Best zonde.


Noten
Top: neroli, mandarijn bloesem, witte hyacint
Midden: jasmijn, ylang ylang, zoete erwt
basis: wit sandelhout, hout

De geur van het product is zoals ik eerder vermelde tijdloos. Het zou ook iets zijn wat zowel kinderen, tieners als oudere dames kunnen dragen. Ik beschrijf het even als zoet, maar tegelijk ook fris dat aan lente doet denken. Tegelijk moet ik ook toegeven dat het een geurtje is dat ik al eerder rook, hoewel ik het niet meer kan zeggen wanneer dat was. Het parfum zou ik klasseren in de categorie oude klassiekers. Het is geen geur die ik dagelijks zou dragen, maar eerder op chiquere feestjes.

De geur blijft enkele uren zitten, maar moet doorheen de dag bijgewerkt worden. Na het aanbrengen is de geur erg intens, maar door de lichtheid van de geur vervaagt hij snel. Er zijn meerdere varianten van dit product verschenen zoals: eau de toilette, body lotion, douche gel en deodorant.


Carven le parfum
30ml - €46-
50ml - €66,40-
100ml - €86,80-

Ga jij voor zoet of voor fris tijdens de lente?