Eyeslipsface is een merk dat bekend staat voor haar goedkope make-up. Er zijn drie lijnen waaruit je dan kan kiezen: de mineral lijn, de studio lijn en de Essentiel lijn. De Essentiel lijn bevat vooral schoonheidsproducten aan één euro, dus of dat ook degelijke make-up zou zijn, wilde ik wel eens testen. Zo kreeg ik een lip jumbo pencil set en een oogschaduw toegestuurd om dat te doen.


Jumbo lip pencils
Een grote hype zijn lip pencils. Deze zijn makkelijk om mee te nemen en zorgen ervoor dat de lippen makkelijk bijgestift kunnen worden. Deze set werd gelanceerd tijdens de feestdagen, maar er kunnen ook aparte kleuren op de site aangekocht worden. Met wat geluk zou je deze set ook nog kunnen scoren.

Het leuke aan deze pencils is dat je ze niet hoeft te slijpen, maar je ze kunt uitdraaien, mocht je meer product nodig hebben.


De kleurtje in deze set variëren enorm: een nude huidskleurtje (in the nude), een paarsroze flirty&girly) tot een koraal kleurtje (tiki torches) en komen heel gepigmenteerd over op de lippen. De swatches die ik maakte op mijn hand zagen er niet heel veelbelovend uit, maar gelukkig deden ze het op mijn lippen een stuk beter. Op één of andere manier zien ze er toch ietwat natuurlijk uit. In de nude kleur zit een lichte glans en in de andere twee kleurtjes zitten fijne glitters.

Het gevoel dat ze geven op de lippen kan ik vergelijken met een tintelent plumping effect. Verder heeft het product een colageur- en licht smaakje. De pencils zijn ongeveer een 11tal centimeter lang en 1,5 cm dik.

flirty&girly - tiki torches - in the nude


Boven: Niets op de lippen - in the nude
Onder: flirty&girly - tiki torches


Oogschaduw Happy Hour
De oogschaduw bij de Essentiel lijn is ofwel een hit ofwel een miss. Zo kocht ik eerder verschillende kleine paletten, maar daarvan deed maar eentje het goed [review eyeslipsface Brightening eye color]. De aangeboden kleurtjes zijn heel uitgebreid. Zo is er keuze voor personen die van felle looks houden, maar heeft ook de naturelle look er kans. Zelf koos ik lichte bruintinten met wat roze erin. Laat het ons als een stapje in de lente zien.

In de set zit een kleine applicator met een spons aan beide kanten. Deze kan probleemloos gebruikt worden, maar als iemand die altijd kwasten gebruikt, is dat niet ideaal. Toch leuk dat het erbij zit. Eronder zit een soort spiegeltje, maar deze kan niet echt gebruikt worden tijdens het opmaken wegens te klein en te wazig.


Le moment suprême: de pigmentatie. De vier kleurtjes zijn van uitzicht erg mooi en ook de pigmentatie is best oké. Zelfs wanneer ik dit product gebruik bij een look, gaat het blenden van de kleuren prima. Het is wel nodig om de kleuren achteraf weer wat op te bouwen doordat je wat kleur verloren hebt door het blenden, maar heel erg stoort dat niet. Voor de prijs is dit zeker geen slecht palette. Ook fijn dat je meteen alle kleurtjes voor één look bij de hand hebt. Dat voorkomt dat je ofwel allemaal verschillende kleurtjes bijeen moet sprokkelen of met een mega palette in de hand zelf de keuze moet maken. Eyeslipsface hakte voor ons enkele knopen door op kleurkeuze.

Base - lid - crease - line

Mocht je meer producten zien over het merk verwijs ik graag door naar deze zoekterm Eyeslipsface. Ik ben best tevreden over deze producten, maar neig meer naar de kwaliteit van de Studio lijn. Die is ook betaalbaar en ziet er een stuk luxueuzer uit. Dat mis ik erg bij deze producten. Intussen zit het koraalkleurtje in mijn dagelijkse bakje en vind ik deze heel fijn om dagelijks op te hebben. Wel jammer dat de andere kleurtjes dat dagelijkse bakje niet halen.

Eyeslipsface.be
Jumbo lip gloss set - €5
"op maat" oogschaduw in Happy Hour - €2,50