Yves Rocher moeten jullie wel kennen. Het is een Frans merk dat zijn producten baseert op natuurlijke grondstoffen. Ook fijn aan het merk is dat alle producten proefdiervrij zijn. Meer hoefde ik niet te weten om volgende producten uit te testen. 


Nagellak
De nagellak collectie van 2015 is heel uitgebreid en telt hel wat kleurtjes, maar dit hebben ze gemeen: intens glanzende, langhoudende nagellak. Ik kreeg drie kleuren om uit te proberen. Stiekem ben ik erg blij dat ze enorm variëren, want dat zou wel eens een verschil kunnen betekenen in structuur of dekking. Goed om vooraf te weten is dat deze lakjes pas vanaf juni verkrijgbaar zijn. De lay-out wordt dan van alle lakjes veranderd.

De lakjes zijn slank met een hoogte van 7cm en breedte van 2 cm. Doordat ze slanker zijn bevatten ze minder product. Als je vergelijkt met een full size lakje van bijvoorbeeld Catrice krijg je hier maar de helft product. Het merk 'Yves Rocher' komt heel vaak terug op de flesjes. Bovenaan op de dop staat zelfs het logo nog eens gegraveerd. De drie kleuren die ik kreeg waren: Rose Azalée, Bleu Pensée en Magnolia nacré. Poepchique namen, als je het mij vraagt.

Rose Azalée (koraal) - Bleu Pensée (blauw) - Magnolia nacré (wit goud)


Een standaard kwast met een standaard formaat. Dat de flesjes kleiner zijn, zorgde er niet voor dat de kwast kleiner werd. De haartjes vond ik zelf hiermee heel vlot, namen het product op en lieten makkelijk los. 


Bleu Pensée (blauw) - een zeer sterk gepigmenteerd lakje waar ik enkel één laagje moest leggen om dit effect te verkrijgen.


Rose Azalée (koraal) - net zoals bij het voorgaande lakje was één laag voldoende om een mooi dekkend kleurtje op de nagels te krijgen.


Magnolia nacré (wit goud) - een kleurtje voor de nude fans. Dit kleurtje moet met dunne laagjes aangebracht worden en dekt redelijk na drie laagjes.

Intense Kajal 100%
Naar dit product was ik razend benieuwd.  Ik hoorde er al heel wat goed over en steeds hoorde ik dat deze probleemloos houden op de oogleden. Nu ik zal de euforische vibe errond helaas moeten doorbreken. Belangrijke info: ik heb vette oogleden. Deze hielden niet lang op mijn oogleden en kon ik na een paar uur op hebben vervagen met mijn vingers tot ze volledig weg waren. Erg jammer... Op de waterlijn bleven ze al helemaal niet zitten. Wat wel hielp is dat ik het product verder op de huid blende met een kwast.

Ik liet mij niet snel gewonnen, dus probeerde ik meer uit met deze kajals. Ik deed een kleurtje op de oogleden en gebruikte deze als basis, dus primer, voor een ooglook. Daar deed hij het heel goed en versterkte ook nog eens de kleur van de oogschaduw dat ik erop deed. Intussen gebruik ik de gouden kleur als dagelijkse highlighter. Onder mijn ogen blijft hij redelijk goed zitten, dus als ik zin heb in een subtiel blauw lijntje onder de ogen kan dat wel. Mits ik het daarna vervaag met een kwast, natuurlijk.


In totaal zijn er zes kleurtjes verkrijgbaar: feuille d'or (goud), terre de sienne (oranje, brons), rose indien (donkerroze), vert cobalt (groen), bleu indigo (blauw) en noir carbone (zwart).

Links: Feuille d'Or - Rechts: Bleu indigo

Mascara Sexy Pulp
Sexy pulp moet voor dikkere en perfect gescheiden wimpers zorgen met maximaal volume en maximale impact. De haartjes van de kwast zitten heel dicht op elkaar en nemen heel veel product vast. Vaak gebeurde het dat er een groot deel product aan het topje bleef hangen. De verpakking van het product is simpel: zwart met roze letters. Niet te veel poespas.


Van nature heb ik al lange wimpers, maar het kan nooit kwaad om moeder natuur verder een handje te helpen. De mascara verlengd, maakt mijn wimpers dikker en separeert erg mooi. Hij doet wat hij beloofd. Je kan al raden dat dit product al snel in mijn dagelijkse bakje vloog, want na een dagje testen in de kleuterklas bleef hij muurvast op mijn wimpers zitten, terwijl andere mascara's soms gaan vlekken op mijn oogleden doorheen de dag. De mascara oogt heel natuurlijk en dat maakt hem zo mooi.


Yves Rocher
Nagellak - €2,95- 
Intense Kajal 100% - €13,90-
Mascara Sexy Pulp - €19,90-