Een watertje dat je gewoon in je gezicht moet sproeien om even te verfrissen? Er zijn meerdere merken die al met zo'n soort product op de markt kwamen, maar volgens mij is geen enkele te vergelijken met die van Uriage dat niet enkel verfrissend, maar ook helend werkt.


Een stralende blik begin je door een stralende huid. Make-up moet naar mijn mening altijd op een gezonde basis (huid) aangebracht worden. Een dagcrème, nachtcrème, serum ... kan daarbij helpen, maar toen ik het Eau Thermale product ontdekte ging er voor mij een nieuwe wereld open. Ik kon mijn gezicht extra beschermen door simpel water.

Wat is Thermaal water
Het water is hydraterend, kalmerend en beschermend. Met zijn oorsprong in de Franse Alpen, vlak bij Grenoble aan de voet van het Bellodonne massief, wordt het meteen verpakt bij de bron. Zo worden de minerale zouten en oligo-elementen behouden. Deze elementen hebben een positieve invloed op de huidcellen. 

Het water kan door iedereen gebruikt worden. Zowel voor rode billen bij baby's vanaf 6 maanden tot de pijnlijke stoppels bij mannen. Ook na het make-uppen mag je gerust wat op het gezicht sprayen zodat het als fixing spray en verfrissing dient. Een opvallert tussen mijn vele producten die ik moet testen, want geen enkele heeft dezelfde bedoelingen of is voor zoveel doeleinden te gebruiken.

Tip door Uriage: Spray zo vaak als u dat fijn vindt. Het is een huidverzorging waar u veel en vaak gebruik van mag maken... Laat het rustig zijn werk doen. Niet afdrogen of afvegen om een optimale werking van de actieve ingrediënten te garanderen. - bron


Uriage biedt vooral de voordelen van Thermaal water aan voor elke leeftijd of voor eender welk huidtype. De ontdekking van het water gebeurde na de invasie van Gallië. De Romeinen vonden tijdens hun tocht een bron tussen de bergen en zagen dat hun wonden sneller genazen als ze in het water van de bron zaten. Ze beslisten er hun eerste Thermaal Kuuroord te bouwen. Moeilijk te geloven? Vandaag de dag zijn er nog steeds ruïnes te vinden. Vele jaren later werd het Thermaal Water erkend door de Medische Academie door testen.


Zoals je eerder kon merken kan je het product voor ongeveerd duizend dingen gebruiken. Zelf heb ik enkele situaties waar ik het product vooral bij neem:

Scheren - Eigenlijk is het product niet meer dan water, maar toch zou ik het niet meer kunnen missen. Zelf gebruik ik het na een scheerbeurt, omdat ik dan vaak (hoe hard ik ook oplet) last heb van rode plekjes. Nadien spuit ik wat product, laat ik het even intrekken en ik voel meteen resultaat. Mijn huid voelt niet geschaafd en ook rode plekken verdwijnen. Dat kan zowel onder de oksels als op de benen zijn.

Zonnen - Met een melkwitte huid is het oppassen geblazen. Ik smeer mij goed in met zonnemelk, maar vaak voel ik alles nog branden en als dat gebeurt is het eigenlijk al te laat. Het sprayen zorgt niet enkel voor een verfrissend gevoel onder de zon, maar neemt ook dat brandende gevoel weg.

Make-up - Zowel voor als na het make-uppen spray ik even zodat mijn huid klaar, zuiver en beschermd is. Nadien is het vooral voor de verfrissing.

Ik stond echt perplex na het eerste gebruik. Ik dacht het zoveelste watertje mee te krijgen, maar nee... dit is iets helemaal anders. En dat 'helemaal anders' wilde ik mijn bezoekers 100% aanbevelen.

Apotheek
Uriage Eau Thermale Envederm (300 ml) - +- €10,20