Hoe leuk zou het zijn als nagellak een week probleemloos op de nagels zou zitten. Toch werd die belofte gemaakt tijdens een ORLY event en werd er meteen een mooie kleur op mijn nagels gezet. De ultieme test kon van start gaan.


Orly werd in 1975 opgericht door Jeff Pink. Hij wilde vernieuwende en natuurlijke nagelproducten op de markt brengen. Leuk weetje is dat Orly een patent heeft op de rubberen doppen. Dat geeft extra grip tijdens het lakken. De lakken zijn dierenproefvrij en vrij van DBP, Tolueen en Formaldehyde. Dat betekent dat er geen al te harde chemicaliën inzitten.

De AMP'D collectie werd gemaakt voor de consument, dus er is ook nog een EPIX lijn voor speciaalzaken. De flesjes van de EPIX lijn zijn iets groter en bevatten 18 ml product, terwijl de AMP'D versies 11 ml bevatten. Deels begrijpelijk, want zo'n grote fles maak je heel moeilijk op als consument. Over de EPIX lijn volgt later nog een review.

✓ Het belooft langer te blijven
✓ Het belooft sneller te drogen
✓Het beloofd vlekvrij te zijn 
✓ Het belooft makkelijk te verwijderen met gewone remover


Ik kreeg de keuze uit 36 verschillende kleuren en ging uiteindelijk voor een naturelle tint bruin onder de naam Speakeasy. Het valt op dat de hele lijn originele namen bevat, wat altijd een leuk extraatje is. Bij een kleurtje neem je er altijd de flexible sealcoat bij die stap twee vervult.

Het lakken gebeurde heel vlot. De handgrip is heel fijn in gebruik en zorgt ervoor dat je heel precies kunt werken. Dat komt deels ook doordat de kwasten niet heel groot zijn en je makkelijk alle kanten uit kunt. Het is nodig om twee dunne laagjes met deze lak te leggen, want dat is onderdeel van de stappen. In plaats van helemaal uit te lakken aan het einde ga je er nog eens horizontaal over op de nagelrand om de lak goed vast te zetten. Hetzelfde doe je met de sealcoat door één laagje te zetten. Mocht je een how to handiger vinden, verwijs ik graag door naar het youtube kanaal van Orly. Het duurde niet zo heel lang voor de drie laagjes erop zaten, daar het best snel droogt. Verwacht natuurlijk ook geen wonderen en blijf mooi stil zitten tijdens het drogen.

Over het vlekvrije deeltje ben ik wel wat minder enthousiast. Het belooft namelijk terug te 'bouncen' als je er een keertje mee blijft haperen. Ik weet dat ik niet de meest voorzichtige vrouw ben die rondloopt, maar ik had al snel een deuk in de nagellak gezet. Deze keerde inderdaad terug, maar bleef er toch licht in zitten. Over de langdurigheid van de lak ben ik wel volledig te spreken. Hij bleef er ongeveer 6 dagen (6!) probleemloos  op zitten. Het is zelf mogelijk om dat te verhogen door na drie dagen een extra laagje sealcoat erop te zetten. Dat heb ik zelf niet gedaan, maar wil ik zeker nog eens testen. Ben je het kleurtje beu kan het er makkelijk af met gewone remover.


Valt het op dat ik erg tevreden ben over deze twee lakjes? Ik ben er nu al zeker van dat er nog kleuren zullen volgen. Zo vond ik de kleur LA sunshine (pastelgeel), Celebrity Gossip (lichtroze) en Red Carpet Flash (bordeaux) erg mooi. Laat ons maar zeggen dat ze momenteel wishlisted staan. Helaas is het nog even wachten tot oktober 2015, want dan zijn ze pas te koop in de Belgische Di beauty & Care filialen. Het wachten waard, hoor.

Di beauty & Care (Orly)
Verkrijgbaar vanaf oktober 2015
Orly Color Amp'd flexible color - € 15,99 p.st.
Orly Color Amp'D flexible sealcoat - 15,99 p.st.