Als het op haartjes verwijderen aankomt ben ik vrij ouderwets. Ik wijk meestal niet van mijn goede oude pincet en een simpel scheermesje. Het gaat snel, gaat pijnloos en is bovendien super budget. Maar is dat echt wel zo? Volgend review over de facial epilation & cleanser van Braun toont aan of het een gevalletje van Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden, is.


Wat Braun zegt over de gezichtsepilator
 Dun hoofd voor ultieme precisie
 10 micro-openingen vangen de fijnste haartjes (0,02 mm)
 Voor kin, bovenlip, voorhoofd en het bijhouden van de wenkbrauwen

Wat Braun zegt over de Gezichtscleanser
 Verwijdert make-up en onzuiverheden tot in de poriën
 Verfijnt en exfolieert via microbewegingen
 Voor gebruik bij je doucheroutine (waterdicht)

De set bevat een elektrische 'wand' om de apparatuur in werking te zetten. Er zijn twee bovenkoppen die je makkelijk uit en in kunt klikken. De ene kop is om de haartjes te verwijderen, de andere om te cleansen. Er zit ook een beschermende (lichtgrijze) dop in die makkelijk werkt tijdens het reizen en een borsteltje om de epilator schoon te maken. Verder zit er nog een bijsluiter en een garantiebewijs bij. Er is twee jaar garantie vanaf de datum van aankoop.


Een twee in één apparaat. Ik probeerde de epilator eerst uit op mijn kin om het gevoel wat gewoon te worden. Dat viel best mee, dus probeerde ik andere delen van het gezicht uit. Gezichtsdelen zoals de wenkbrauwen zijn een stuk gevoeliger en daar voelde ik het apparaat meer trekken aan de haartjes. Zelf op deeltjes waarvan ik dacht dat er geen haartjes waren, nam hij er mee.

Wat deze kop vooral fijn maakt is dat hij erg klein is. Zo kan je op moeilijke plaatsen komen. De kop kan zowel naar rechts als links draaien om de haartjes beter te grijpen. Zelf zet ik de stand tegen de richting van de haartjes in. Op die manier grijpt hij de haartjes die ik liever kwijt dan rijk ben. Het apparaat dient niet om de wenkbrauwen vorm te geven. Daarvoor dient een pincetje beter.


Met een simpele klik kan de cleanserdop erop. In het pakket zit een standaard borstel, maar het is ook mogelijk om meer variaties aan te kopen zoals exfoliation, beauty sponge, extra sensitive en normal. Als het even snel moet gaan, kan je het apparaat zelfs probleemloos meenemen onder de douche. Werk je liever aan de wastafel kan je een gel- of crème cleanser gebruiken om de huid te reinigen. Het schoonmaken gebeurt door het apparaat onder lauwwarm water te houden. Wil je beter schrobben klik je het borsteltje er beter af.


Het setje dat ik erbij kreeg bevat vier andere borstels. Zoals eerder vermeld in  het review kan je kiezen voor extra types borstels. Je kan deze apart per soort kopen of in een set met de vier variaties. De borstels hebben een andere bedoeling, maar hebben wel gemeen dat ze erg zacht zijn. Persoonlijk had ik geen echte voorkeur die ik kan aanraden en liet ik vooral de standaard dop zitten of gebruikte ik de sensitive dop. Met mijn gevoelige huid werken deze ideaal.


Dit apparaat doet helemaal geen pijn bij gebruik en met mijn lage pijngrens ben ik vrij trots om dat te melden. Het apparaat gebruik ik bijna elke dag om wilde haartjes te verwijderen op mijn lip, kin, maar vooral bij de wenkbrauwen. Het werkt heel snel en efficiënt en is in no-time een onmisbaar iets in de badkamer (en soms onder de douche) geworden. Vooral dat twee vliegen in één klap-idee vind ik geweldig. Dat spaart weer wat plaats in de badkamerkast.

Braun
Braun Facial Epilation & Cleansing (810) - € 69,00