Ik mocht een tijd terug een heel euforisch artikel schrijven over de Real Techniques kwasten. Toen waren ze namelijk pas te koop bij Di beauty & Care. Omdat het gamma het zo goed doet, breiden ze nu hun assortiment uit met de nieuwste Real Techniques producten. Als je van goud, zilver of brons houdt, moet je zeker blijven lezen.Kort woordje over het merk: De Real Technique kwasten werden in 2011 gelanceerd. De verkoopt snelde meteen door de reclame die op het pixiwoo kanaal werd gegeven. Door de heen- en weer werking op social media werden de vragen van kopers meteen beantwoord wat zekerheid gaf. Vandaag de dag werken de zusjes nog steeds als beauty guru's op youtube, maar ook voor tv, magazines, nieuwsbladen ... De kwasten worden gebruikt tijdens tutorials om een goed beeld te geven over wat je eigenlijk kan met een bepaalde kwast. Een mooi stukje marketing.

Voor ik het review begin, zal ik maar één keer vertellen over de look van de producten. Ze trekken meteen aan en zijn het verbeterde jonge zusje van de standaard kwasten. Om te beginnen zijn ze een stuk langer, slanker en zijn ze puntig aan de onderkant. Het assortiment Bold Metals bestaat uit een gouden, zilveren en bronzen kleur en bevat zowel kwasten voor de ogen als het gezicht. De feeling en kwaliteit zit op hetzelfde niveau als die van de voorgangers. De kwasten bevatten veel haartjes, zijn superzacht en blijven goed (ook na enkele keren wassen).


Angled liner - 202 -
Een eyeliner kwast met schuin afgesneden haartjes. Deze kwast gebruik ik graag om donkere oogschaduw op de wimperrand te drukken. Dat geeft een heel natuurlijk effect. De haartjes zijn heel zacht en zijn heel fijn voor personen met gevoelige oogleden. Mocht je fan zijn van gel liners werkt deze kwast ook perfect. Gezien de haartjes synthetisch zijn, blijft het product goed plakken.Pointed crease - 201 -
Een mooie crease heb je al snel met de perfecte kwast. Deze kwast heeft zijn weg gevonden in mijn dagelijkse bakje en is er niet meer uit gekomen. Omdat deze kwast veel haartjes bevat, gaat hij fluffy blenden waardoor je heel snel een gewenst resultaat krijgt. Het puntje is ook scherp afgesneden zodat hij van binnen naar buiten blend. De zachte haartjes helpen daar nog eens extra bij.


Oval shadow - 200 -
Om één of andere reden heb ik deze kwast niet apart gefotografeerd in de verpakking. Gezien de verpakkingen er zo goed als hetzelfde uitzien, lijkt mij dat niet zo'n groot probleem. Deze kwast gebruik ik om een look nog verder te blenden waar nodig. De haartjes zijn meer afgerond en dienen perfect voor de afwerking. Als het heel snel moet gaan, kan je zelfs enkel deze kwast gebruiken om een snelle smokey eye te maken of om de crease licht aan te zetten.

Even een vergelijking met de standaard Real Techniques kwasten. ^


Arched powder - 100 -
Een poederkwast die ik stiekem gebruik om blush mee aan te brengen. Deze heeft de perfecte vorm om de blush snel te blenden en zo een natuurlijk effect te zorgen. Het is maar en kwestie van smaak natuurlijk. Breng je liever poeder aan, is het nodig om de kwast af te 'tappen'. Er blijft heel wat product aan de top zitten en je weet wat ze daarover zeggen: "Less is more."


Triangle foundation - 101 -
Een vreemde eend in de bijt, want een foundation kwast die driehoekig is, zie je niet vaak. Zo had ik best veel moeite om de kwast onder de knie te krijgen, maar oefening baart kunst. Licht foundation uitblenden en opbouwend werken is de boodschap. Al snel ging ik deze kwast gebruiken om het gezicht mee te contouren of voor bronzer. Voor mij werkt hij daarvoor het beste.

Vergelijking met een standaard Real Techniques kwast. ^


Flat contour - 301 -
Even opletten geblazen, want ik heb het moeilijk om ook maar iets slecht te zeggen over de bronzen kwasten en dan gewoon omdat ze brons zijn. Het oog wil ook wat en mijn oog wil vooral brons... Ziet er meteen erg chique uit in de make-up kast. Soit... Deze kwast gebruik ik voor wat hij bedoeld is: contouren. En daar doet hij het meer dan prima voor. Doordat de kwast recht is, kan je makkelijk werken bij de jeukbeenderen en het gezicht vorm geven.


Tapered blush - 300 -
Ook bij deze kwast gaf ik toe bij de bedoeling ervan. De haartjes werden rond afgesneden en zijn perfect om een blush goed geblend op te brengen. Ook deze zit in mijn dagelijkse bakje - Need i say more?


Weer een mooi staaltje metallic -get it?- kwasten van het merk. Ik merkte wel op dat de kwasten een stukje duurder zijn dan de standaard kwasten, maar dan krijg je ook wel wat. Zo investeerde ik zelf in een kwastenset en heb daar na jaren nog steeds plezier van. Intussen hebben al heel wat kwasten van de bold collectie mijn voorgaande kwasten weg geduwd. Real Techniques heeft mij alweer verrast. 

Bold metals collection - € 21 per stuk

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Lees meer op de advertentie pagina.