Al eens gehoord van decoden? Als je van kawaii (Japans voor schattig) dingen houdt, zal dat vast wel het geval zijn. Decoden houdt in dat je alles gaat beplakken met cabochons, stickers ... Ik laat jullie even zien hoe jullie een gsm hoesje super kawaii kunnen maken!


Benodigdheden:
1. Witte silicone - Gamma
2. Plastic zakje met slagroomspuit
3. Cabochons (kleine figuurtjes in plastic) – Ebay
4. gsm hoesje - Action
5. Strikjes, parels, diamantjes - Action


Stap 1: Maak je spuitzak in orde
Maak een klein gaatje in een hoek en steek daar de slagroomspuit door. Door er wat plakband rond te doen, blijft de zak goed zitten. Zelf gebruikte ik een speciale spuit die ik in een setje bij de cupcake stand in de Action kocht.


Stap 2: Doe silicone in de slagroom-zak
Doe een grote hoeveelheid silicone in de zak of applicator. Doorheen het decodennen moet je veel bijvullen. Het is goed om een witte kleur silicone te kopen. Heb je deze niet, dan kan je de silicone eerst mengen met een grote hoeveelheid witte verf. 


Stap 3: Oefenen
Oefen eerst op een stuk papier/plastic. Zo weet je welke soesjes je het mooiste vindt. Zelf ging ik voor de druk, los, druk, los ... methode. 


Stap 4: Spuiten maar


Stap 5: Cabochons schikken
Voordat je de cabochons, strikjes, glitters ... in de silicone duwt, schik je eerst. Zo weet je wat je mooi vindt en kan je nog veranderen. Ben je tevreden kan je de spullen in de silicone duwen. Niet te hard natuurlijk. Je mag ze er half in steken, helemaal, scheef ... Het is maar wat je zelf schattig vindt!


Stap 6: Drogen
Het duurt een tijdje voor de silicone gedroogd is. Laat de case een weekje rusten en indien nodig kan je het vernissen.


Een leuk project om eens te ontspannen en achteraf heerlijk om te gebruiken. Zo kan je helemaal –kyaaaa- voor de dag komen. Naast het slagroom hoesje maakte ik ook nog eentje met parels en cabochons. Hiervoor had ik enkel lijm en een beetje geduld nodig. Cute hé?

Heb jij al eens decoden gedaan op een voorwerp?