Vorig jaar rond hetzelfde tijdstip mocht ik kennis maken met het geurtje Red Musk van The Body shop. Door het toen kruidachtige geurtje te testen, ging ik verder dan mijn neus lang was. M.a.w. ik probeerde namelijk nieuwe geurnoten uit waardoor ik het ging waarderen. Dit geurtje daarentegen zou ik zonder pardon bij een eerste kennismaking gekocht hebben. Waarom?


Een geurtje dat perfect bij de wintermaanden past, bestaat niet, maar volgens mij komt dit parfum aardig in de buurt. Denk sensueel, zoet en duister. Het duistere kantje kreeg vooral het 'licht' bij de verpakking. Zowel de doos als het parfumflesje zijn donker en worden wat vervrolijkt door de paars-roze toets.


Heel wat noten die in mijn parfumstash voorkomen, komen ook in dit parfum terug. Geen wonder dat ik er meteen tot aangetrokken was... Komt daar nog eens bij dat aan de basis zwarte vanille, muskus en chocolade ligt. Ik kan er nog heel lang over bezig zijn, maar puntje bij paaltje is het goed om zelf even te gaan ruiken in de winkel. Gezien de noten een zwoelere geur bekomen, blijft dit parfum ook best lang zitten. 's Morgens opspuiten en 's avonds ruik je hem nog.

Topnoten: peer, roze peper. bergamot
Hart: heliotroop, ylang-ylang, zoethout
Basis: zwarte muskus, zwarte vanille, patchouli, vetiver, chocolade


Ik werd opnieuw enthousiast over een Musk geurtje. Stiekem ben ik nu al benieuwd hoe het volgend jaar zal gaan. Na kruidig komt sensueel, dus wat komt na sensueel? Nog even afwachten. Het geurtje is te koop als Eau de Parfum (60 ml), Eau de Toilette (50 ml) en Perfume Oil (20 ml).

The Body Shop
 Eau de Parfum (60 ml) - € 40,00-
 Eau de Toilette (50 ml) - € 31,00-
Perfume Oil (20 ml) - € 22,50-