Dr. Hauschka staat gekend om haar persoonlijke aanpak naar klanten toe. Het had als eerste oog voor natuurlijke producten. Zo werd er samengewerkt met geneesmiddelenexperts om de formules vorm te geven. “In die tijd was ik met deze ideeën over natuurcosmetica een ware rebel.” (Elisabeth Sigmund). Een tijdje terug werd ik op het Dr. Hauschka event aangenaam verrast door enkele producten, dus volgt nu mijn verdict. Ik koos namelijk vier persoonlijke toppertjes uit het gamma.


Dr. Hauschka staat voor:
*100% Natuurlijk en/of biologisch, gecertificeerd volgens de NATRUE en/of BDIH keurmerken.
*Vrij van synthetische kleur- en conserveringsmiddelen
*Vrij van minerale oliën, parabenen, siliconen en PEG
*Hebben geen toevoeging van aluminiumzouten
*Vegan
*Dermatologisch getest op verdraagzaamheid
*Gevormd door grondstoffen die bijna uitsluitend afkomstig uit gecontroleerde biologische teelt, dragen het Demeter-keurmerk of zijn afkomstig van Fair Trade projecten

Full face met de eyeliner en mascara

Volume Mascara 03 Aubergine
Het Aubergine effect vond ik zo bijzonder dat ik het gewoon moest uitproberen. Toch is het maar een hele subtiele tint en komt het van ver vooral over als een zwarte kleur. Pas als je dicht begint te kijken, zie je dat het om Aubergine gaat. De dikke spoolie bevat veel haartjes waardoor er veel product op de wimpers komt. Hierdoor gaan de wimpers af en toe klitten, dus wees zeker zuinig. De samenstelling van bijenwas, candelilla- en rozenwas met zijde beschermt elke afzonderlijke wimper. Extracten uit zwarte thee, neem en ogentroost verzorgen je zachte oogpartij.



Eyeliner Liquid black
De zoektocht naar een degelijke eyeliner voor mijn vette oogleden duurt al jaren. Deze liner lijkt niet bijzonder, maar blijft toch een hele dag stevig op mijn wimperrand zitten. Het fijne penseeltje zorgt ervoor dat er hele dunne lijntjes ontstaan. Naast de zeer goede werking van de eyeliner zelf is er ook het verzorgende effect. Ogentroost, zwarte thee en neem kalmeren het gevoelige gebied rond de ogen. Rozenwas en bijenwas beschermen op hun beurt verder en houden de fijne huid soepel. Deze liner is ook verkrijgbaar in het bruin.


Deodorant Salie Mint
Na ooit eens een deo roller te testen dacht ik: "Nooit meer". Niets was minder waar, want deze deo roller deed mijn idee daarrond volledig draaien. Zelf heb ik een erg gevoelige huid, dus moet ik opletten met welke producten ik gebruik. De salie en toverhazelaar in het product zijn twee natuurlijk werkende antimicrobiële ingrediënten. Deze zorgen voor een bijzonder frisse deodorant die bij mij probleemloos een dagje blijft hangen. De deo plakt niet en voelt aangenaam op de huid.

Ingredients: Water (Aqua), Alcohol, Manihot Utilissima (Tapioca) Starch, Triethyl Citrate, Glycerin, Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/Leaf Extract, Salvia Officinalis (Sage) Oil, Mentha Viridis (Spearmint) Leaf Oil, Fragrance (Parfum)*, Linalool*, Limonene*, Geraniol*, Citral*, Citronellol*, Coumarin*, Sodium Silicate, Sucrose Laurate, Algin, Citric Acid, Xanthan Gum.

Winters bad
Elke vorm van warmte is welkom tijdens de koudere maanden. Na een dagje hard werken was dit product ook ideaal om even te ontstressen. Het Winters bad met etherische dennennaaldolie zorgt voor een betere doorbloeding van de huid en verwarmt langdurig en intensief. De geur van het product kalmeert intussen en zorgt voor een vrije ademhaling.

Ingredients:
Sulfated Castor Oil, Glycerin, Picea Excelsa Leaf Oil, Alcohol, Limonene*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Arachis Hypogaea (Peanut) Oil, Fragrance (Parfum)*, Geraniol*, Linalool*, Chlorophyllin-Copper Complex (CI 75810).


Eyeliner Liquid black - € 15,50
Volume Mascara (10 ml) - € 17,95
Winter Bad (30 ml ) - € 6,50
Deodorant Salie Mint (50 ml) - € 11,95